Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 28 feb 2018

Samsung komt binnenkort met Apple HomePod-concurrent

Om de paar jaar zie je dat grote techbedrijven strijden om nieuwe en opkomende marktsegmenten. Na de introductie van de smartphone, kregen we de tablets. Vervolgens was er een strijd rondom smartwatches. En de hype van dit moment? Smart Spekaers. Je hebt al Google Home, Amazon Echo en Apple HomePod. En nu gaat Samsung zich ook mengen in de strijd. In de tweede helft van 2018 wil het bedrijf met hun eigen smart speaker komen. Eentje die zij zullen neerzetten als een concurrent voor Apple HomePod.

Net als de Apple HomePod een Premium Speaker

Samsung heeft nog geen naam voor hun nieuwe smart speaker, maar zegt wel dat het zich richt op de zogenaamde premium gebruiker. Dat betekent dat het een speaker gaat zijn die waarschijnlijk net iets meer kan dan de Google Home en de Amazon Echo, maar ook een iets hoger prijskaartje meekrijgt. De plannen voor de Samsung speaker werden onthuld tijdens de Mobile World Congress 2018 in Barcelona door de chief van Samsung Mobile, DJ Koh. Ondanks dat men nog geen duidelijke plannen naar buiten heeft gebracht, gaat het nieuwe device volgens de eerste gerichten rond de 200 dollar kosten, wat neerkomt op zo’n 165 euro.

Apple HomePod
Apple’s HomePod

De Samsung smartspeaker gaat gebruik maken van Bixby, de voice assisttent die al in de laatste generatie Samsung telefoons is verwerkt. Op die manier kun je tegen de spekar praten en op die manier informatie krijgen. Ook is het zeer waarschijnlijk dat zo’n smart spekar een centrale rol gaat spelen in je smarthome. Als je hem connect aan je andere Samsung-devices, dan kun je al pratend de wasmachine aanzetten of de temperatuur aanpassen. Handig als je niet meer van de bank af wilt gaan. Hopelijk krijgen we meer te zien en te horen van de potentiele Apple Homepod-concurent. Van dat device hebben we hier een handige bespreking.

Reageer op artikel:
Samsung komt binnenkort met Apple HomePod-concurrent
Sluiten