Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 jul 2017

Samsung komt met slimme Bixby speaker: Vega

Volgens een nieuw bericht in The Wall Street Journal is ook Samsung bezig met het ontwikkelen van een slimme speaker. Hiermee volgt de maker van de Galaxy toestellen Amazon, Google, Microsoft en recentelijk Apple. Apple onthulde eerder dit jaar de HomePod met inwonend de eigen Siri assistent. In de speaker van Samsung zal uiteraard Bixby zijn intrede nemen. Wanneer deze Bixby speaker uiteindelijk gelanceerd zal worden blijft een raadsel.

Project slimme speaker gaat onder codenaam Vega

Het bericht van TWSJ is niet de eerste met betrekking tot een slimme Samsung speaker. De geruchten over een zogenaamde Bixby speaker circuleren al bijna net zo lang als de geruchten over Bixby zelf. Het project zou onder de codenaam Vega gaan, maar veel meer dan dat is eigenlijk niet bekend. Blijkbaar zou Samsung zelf nog bezig zijn met het bepalen van de specificaties en features.

Samsung speaker: voorloper van de Bixby speaker?

Bixby speaker loopt vertraging op door Bixby zelf

Over een lanceringsdatum wordt helaas al helemaal niet gesproken.  Het project lijkt namelijk behoorlijk opgehouden te worden door de arme Bixby zelf. Hoewel de assistent een grote nieuwe feature was van de Galaxy S8 toestellen, werden bij de lancering spraakopdrachten in het Engels nog niet ondersteund. Nederlands al helemaal niet. Vanaf vorige maand wordt wel al een soort preview van spraakondersteuning uitgerold naar Bixby ondersteunende toestellen, maar deze is nog verre van af. WSJ geeft aan dat Samsung het zelf onwaarschijnlijk acht dat het voice control probleem voor de tweede helft van juli afgehandeld zal zijn.

spraakherkenning

Zal Samsung het redden tussen de heersende slimme speakers?

Wanneer de Bixby speaker dan uiteindelijk op de markt komt, zal het van goede huize moeten komen. In de tussentijd blijven de al bestaande slimme speakers zich steeds verder ontwikkelen, wat het als nieuwkomer lastig kan maken. Als Bixby komt met genoeg vernieuwing en compatibiliteit met bestaande smart home apparaten zou het project een kans kunnen maken. Waarschijnlijk zal Samsung bepaalde voordelen inbouwen voor gebruikers met een Galaxy S8 toestel, waardoor de kans van slagen alweer groter wordt.

In ieder geval zou Samsung kunnen leren van dit onderzoek, waarin werd geanalyseerd wat consumenten nou echt belangrijk vinden bij het kopen van een slimme speaker.

Reageer op artikel:
Samsung komt met slimme Bixby speaker: Vega
Sluiten