Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 dec 2018

Samsung onthult innovatieve nieuwe C-Lab-projecten

We zitten in de laatste dagen van december, maar dat neemt niet weg dat sommige bedrijven al bezig zijn met het nieuwe jaar. Een jaar dat traditioneel wordt afgetrapt met de CES als het eerste grote evenement. In Las Vegas zullen vele bedrijven hun vernieuwingen gaan tonen. Denk daarbij aan nieuwe laptops en computer, televisieschermen en ga zo maar door. Het is ook een evenement waarbij bedrijven hun experimenten tonen. Vlak voordat het begint heeft Samsung al bekend gemaakt wat je van hun C-Lab-projecten kunt verwachten.

De nieuwe C-Lab-projecten van Samsung

C-Lab is de creatieve afdeling van Samsung die soms met de meest rare dingen komen. Vaak wordt daar uiteindelijk niks mee gedaan, maar er zijn ook projecten die wel uitkomen. Het complete overzicht van wat er getoond gaat worden kun je vinden op de website van Samsung zelf. Het zijn er in totaal acht. Het aiMo project is er daarbij eentje die je in de praktijk niet snel zult gaan gebruiken.

Samsung

Samsung zelf noemt het een ASMR sound recording solution. Het is eigenlijk een soort case waarin je je telefoon plaatst en de case op je oren zet. Op die manier kun je tijdens de opnamens goed horen wat je precies opneemt en is het maken van de videocontent makkelijker. Het ziet er alleen wel gek uit.

De Girin Monitor Stand is ook een ietwat raar project, maar zie ik nog wel gebeuren. Het is een monitor die tijdens het werk meet hoe de gebruiker zich positioneert ten op zichte van het scherm. Op deze manier word je als gebruiker gedwongen om de juiste positie in te nemen en heb je een juiste werkhouding.

Voor streamers van videocontent kan Tisplay tot slot een handige tool worden. Hiermee kan tijdens een video logo’s van sponsors getoond worden op kleding, waardoor streamers een extra tool hebben om geld te verdienen zonder dat ze speciale kleding moeten aanschaffen. Ook zou dit er voor moeten zorgen dat gebruikers geen pop ups krijgen tijdens een uitzending, aangezien de reclame al in de video zelf zit.

Samsung

Meer lezen over de producten van Samsung? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Samsung onthult innovatieve nieuwe C-Lab-projecten
Sluiten