Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 30 dec 2019

Samsung introduceert “kunstmatig mens” NEON tijdens CES 2020

Samsung introduceert op 7 januari, tijdens CES 2020, een AI-product genaamd Neon. Diverse media melden dit nieuws na het verschijnen van een aantal tweets vanuit het NEON-account op het platform.

Op social media wordt al snel duidelijk dat NEON een “Artificial Human” is dat direct uit de Samsung STAR Labs komt. Hoewel we weten dat die laatste een divisie is voor projecten binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf, hebben we geen flauw idee wat NEON nu precies is. Maar daar komen we volgende week, tijdens CES 2020, dus wel achter.

Samsung komt met… kunstmatig mens?

Hoewel we op dit moment echt nog heel weinig weten over het project, en wat het precies doet, weten we wel waar de informatie vandaan komt. Academy Award winnende regisseur Sheknar Kapur laat via Twitter weten dat de Indiase wetenschapper Pranav Mistry bezig is geweest met NEON. In de tweet is te lezen dat het product tijdens CES 2020 onthuld wordt en dat kunstmatige intelligentie mogelijk je beste vriend kan worden.

De link met Samsung wordt snel gelegd door het feit dat Pranav Mistry erbij betrokken is. Hij is namelijk het hoofd van Samsung STAR Labs, wat een divisie is binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf. Door de tweet van Sheknar Kapur wordt ook het Twitter-account van NEON zelf gevonden en is er een heuse website op het web te vinden. Een website die duidelijk maakt dat er, over iets minder dan 8 dagen, iets groots staat te gebeuren.

NEON heeft niets te maken met Bixby

Samsung investeert al jaren fors in kunstmatige intelligentie. Er is op dit moment zelfs een website waar allen vondsten van het bedrijf te vinden zijn. Zo te zien is Samsung bezig met het ontwikkelen van AI technologieën en platformen die op “menselijk niveau” communiceren, denken en herkennen. Onderaan deze pagina is het logo van Bixby te vinden en daardoor zou er een link gelegd kunnen worden tussen NEON en de slimme assistent van Samsung. Maar op het Twitter-pagina van die eerstgenoemde wordt al snel duidelijk dat dit niet het geval is.

En wat dat betreft blijft het allemaal wel heel mysterieus. De nadruk in de marketing wordt op dit moment vooral gelegd op de vraag of je ooit “een kunstmatige” hebt ontmoet. Iets zegt ons dat de hele “dit heb je nog nooit gezien”-vibe meer is dan alleen marketing. Volgende week zijn we aanwezig bij de presentatie van Samsung in Las Vegas en kunnen we je, er hopelijk, meer over vertellen.

Reageer op artikel:
Samsung introduceert “kunstmatig mens” NEON tijdens CES 2020
Sluiten