Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 25 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De Samsung M8 lijkt op een iMac, maar pakt het heel anders aan

Na het zien van de onthulling van de Samsung M8 Smart Monitor was de conclusie qua ontwerp al snel getrokken. Het nieuwe beeldscherm heeft verdomd veel weg van de meest recente iMac-modellen. Maar na een kleine maand gebruik is duidelijk geworden dat de vergelijking daar toch echt stopt.

De afgelopen maand hebben we het nieuwe beeldscherm van Samsung kunnen proberen. Werken, gamen en genieten van onze favoriete content: we hebben er alles mee gedaan om te ontdekken wat dit scherm zo bijzonder maakt.

Het strakke ontwerp van de Samsung M8 Smart Monitor

Het eerste dat direct opvalt bij de Samsung M8 Smart Monitor is logischerwijs zijn ontwerp. Lijkt deze monitor over het algemeen sprekend op het huidige ontwerp van de iMac? Ja, daar kunnen we niet omheen. Toch doet dit beeldscherm bepaalde dingen echt anders. De compacte behuizing is van achteren plat en weegt bijzonder weinig. Het beeldscherm kent bijzonder dunne schermranden, is in hoogte te verstellen en tik je in de volgende kleuren op de kop:

  • Blauw
  • Groen
  • Roze
  • Wit

Daarbij zitten er ook andere aansluitingen op dit model van Samsung. De Samsung M8 Smart Monitor is voorzien van één voedingaansluiting, twee USB-C en één micro-HDMI-poort. Je kunt dus niet al te veel apparaten op de monitor aansluiten, maar laat hij daar nu precies niet voor bedoeld zijn.

Samsung M8 Smart monitor
Uiterst dunne randjes! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Smart TV zonder televisie of computer

Wat ik persoonlijk erg kan waarderen aan de Samsung M8 Smart Monitor is zijn onafhankelijkheid. Het beeldscherm is uiteraard te gebruiken als monitor voor je computer of beeldscherm voor je console. Al blijft het daar niet bij. Dit slimme scherm is namelijk volledig zonder apparaat te gebruiken. Zo kijk je naar je favoriete content via Samsung Smart TV en gebruik jij het als computer voor het verwerken van tekst of browsen op het internet. Wat betreft die laatste kun je, met behulp van Samsung Dex, een Mac of PC draadloos verbinden.

De Samsung M8 Smart Monitor mag met een adviesprijs van €799 dan wel een aardige investering zijn, maar het vervuld meerdere rollen. Het is de perfecte combinatie tussen een beeldscherm en een Smart TV, wat dit het ultieme apparaat voor je thuiskantoor of mancave maakt. Dat is dan ook de reden dat Samsung er een afstandsbediening bij levert.

Samsung M8 Smart monitor
Kopje koffie erbij? (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het bekijken van content of spelen van games is overigens wel echt een genot. De Samsung M8 beschikt over een 4K-resolutie met een pixeldichtheid van 140ppi. Het Apple Studio Display beschikt bijvoorbeeld van een 5K-resolutie met een pixeldichtheid van 218ppi. Aanzienlijk beter dus, maar dat beeldscherm is wel twee keer zo duur. Wat dat betreft een uitstekende keuze, dus.

Samsung M8 Smart Monitor: lijkt op een iMac, doet iets compleet anders

De Samsung M8 Smart Monitor lijkt op een afstandje inderdaad op een iMac. Toch kom je er al consument al snel achter dat dit beeldscherm iets heel erg anders doet. Het zorgt ervoor dat jij, ook zonder aangesloten apparaten, kunt genieten van je favoriete content of bepaald werk kunt verrichten. We begrijpen dat €799 voor een beeldscherm voor veel mensen een hoop geld is, maar geloof ons als we zeggen dat dit een uitstekende investering is.

Cowboy 4 elektrische fiets: VanMoof-concurrent maakt indruk

Meer informatie over dit nieuwe beeldscherm? Via deze link kom je uit op de website van Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Samsung M8 lijkt op een iMac, maar pakt het heel anders aan
Sluiten