Samsung maakt Apple belachelijk en adverteert met eigen adapter

Tijdens de presentatie voor de iPhone 12 konden we zien dat Apple geen oplaadadapter meelevert. Samsung maakt daar gebruik van.

Het was een van de bijzondere aankondigingen tijdens het Apple Hi, Speed-evenement: Apple gaat geen oplaadadapters en EarPods meer meeleveren bij de nieuwe iPhone 12. Het gevolg is volgens het bedrijf dat er minder verspilling plaatsvindt. Niet iedereen gebruikt die nieuwe adapter. Naar eigen zeggen doet het bedrijf het voor een beter milieu, maar het bespaart natuurlijk ook op de kosten die Apple moet maken. Bovendien kunnen er nu meer telefoons geleverd worden op een pallet.

Apple wil milieubewust zijn

Tijdens de presentatie liet Apple ook weten dat het zichzelf nu ziet als de meest milieubewuste telefoonproducent ter wereld en wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Het hoopt dan ook dat snel andere bedrijven zullen volgen. Toch kunnen niet alle producenten genieten van de op de borstklopperij van Apple. Samsung haalt meteen uit naar Apple en stiekem kunnen we altijd wel genieten van de strijd tussen de verschillende fabrikanten.

Samsung haalt uit

Samsung bericht op haar eigen Facebook-account het volgende: “Jouw Galaxy geeft je alles wat je zoekt. Van de meeste basiszaken als een oplader, tot de beste camera, batterijverbuik, geheugen en zelfs een 120Hz-scherm op een smartphone.” Bij de Facebookpost plaatst het bedrijf een foto van een eigen oplaad-adapter.

😎😎Your #Galaxy does give you what you are looking for. From the most basic as a charger, to the best camera, battery, performance, memory and even 120Hz screen ✌️ on a smartphone. 😎😎

Geplaatst door Samsung op Dinsdag 13 oktober 2020

Echter moeten we nog zien hoelang Samsung adapter blijft meeleveren. Ook rondom dat bedrijf gaan geruchten dat ze dat onderdeel willen gaan schrappen bij hun toekomstige telefoons net zoals Apple nu doet.

Overigens komt Apple wel met een aantal nieuwe opladers op de markt. Het gaat bij de nieuwe iPhone 12 gebruikmaken van MagSafe. Door middel van een magneet moet de telefoon nog sneller kunnen opladen. Ook komt er een speciale van het bedrijf op de markt waar je tegelijkertijd je iPhone mee kunt opladen. De goedkoopste MagSafe optie kost 39 euro. Over de Duo is de prijs nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Samsung maakt Apple belachelijk en adverteert met eigen adapter
Sluiten