Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 13 dec 2017

Samsung stunt met complete bioscoopfilm over… een wasmachine

Star Wars: The Last Jedi gooit op dit moment hoge ogen in de bioscoop. Alle andere films maken geen kans. Zonde, want naast de iconische science fiction-franchise komen er ook andere pareltjes uit. Samsung heeft namelijk een film van langer dan een uur uitgebracht. Ja, Samsung, de fabrikant van smartphones, televisies en een wasmachine.

Washing Machine: The Movie

Laat dat laatste nou precies zijn waar de film over gaat. De naam is even simpel als treffend: “Washing Machine: The Movie.” Verwacht geen explosies, intense gesprekken of special effects. Deze zeventig minuten lange film pakt het bescheiden aan: je ziet enkel een wasmachine van Samsung zijn ding doen.

Niet geheel onbelangrijk: de beroemde Britse componist Michael Nyman leverde de soundtrack voor deze stunt af. Je kent hem wellicht van de Oscar-winnende film The Piano. De afgelopen jaren heeft de beste man zich meer op documentaires gefocust. Voor de Koreaanse techgigant kroop hij echter weer achter de piano. Kunst?

Wasmachine in actie

Washing Machine: The Movie is een onderdeel van een reeks aan marketingstunts. In november zond Samsung een tv-reclame uit die tweehonderd seconden duurde. Daarmee brak het bedrijf een record in Engeland. Het was namelijk de langste single-shot reclame ooit.

Ondertussen demonstreert de techgigant op subtiele wijze zijn nieuwe wasmachines. Met veel fanfare onthulde Samsung de QuickDrive-technologie. Het komt er op neer dat alle wasjes die je doet nog maar half zo lang duren. Ook niet geheel onbelangrijk: het kost twintig procent minder energie. Dat is wel een complete bioscoopfilm waard…. toch?

De film heeft overigens echt in een bioscoop gedraaid, maar is nu ook op YouTube te bewonderen. Wist je trouwens dat er veel volledige films op YouTube staan? Hier kun je een altijd up-to-date lijst vinden. Ondertussen kijken we uit naar de volgende reclamestunt… Check ook deze creepy reclame waarin de mens uitgestorven is.

 

 

Reageer op artikel:
Samsung stunt met complete bioscoopfilm over… een wasmachine
Sluiten