Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 feb 2019

Samsung maakt einde aan headphone jack en niemand heeft het door

Apple heeft een einde gemaakt aan de headphone jack. Net als Sony, Google, HTC, OnePlus en bijna elke andere producent ter wereld. Maar waar eerder leek dat de feature bij de Galaxy S10 zou blijven, heeft Samsung er tijdens Unpacked 2019 wel een einde aan gemaakt. En het mooie? Niemand heeft het door gehad!

Samsung maakt (ongezien) einde aan headphone jack

Toen Apple tijdens de onthulling van de iPhone 7 als een van de eerste producenten een einde maakte aan de headphone jack, viel de hele wereld over ze heen. “Hoe kun je de headphone jack verwijderen?”, was een van de meest gestelde vragen. Echter is er anno 2019 nog een grote producent over, namelijk Samsung, die nog met een headphone jack werkt. In de loop der jaren heeft iedereen de feature de deur gewezen en is de oude vertrouwde headphone jack opeens spontaan een USP. Maar waar iedereen gister met trots zat te kijken hoe Samsung de aansluiting behouden heeft, heeft de producent hem stiekem ook afgemaakt gister. En niemand had het door.

Samsung onthulde naast de Galaxy S10 serie, ook voor het eerst zijn opvouwbare Galaxy Fold. Een toestel die, als eerste smartphone ter wereld, beschikt over een opvouwbaar scherm. Maar waar we ontzettend onder de indruk waren over de werking van het apparaat en het design die het draagt, hebben we een ding over het hoofd gezien. De Galaxy Fold van Samsung beschikt niet over een headphone jack. Waar de producent die bij tablets al anders doet, heeft het nog nooit een smartphone geproduceerd zonder de aansluiting. Zo is de Galaxy S10 ook voorzien van een Headphone Jack, maar moet de Fold het zonder doen. Gaat nu ook Samsung eraan geloven?

Samsung Galaxy Fold

Tijdens Unpacked 2019 heeft Samsung niets gemeld over het verdwijnen van de headphone jack. Logisch, want de opvouwbare smartphone is indrukwekkend genoeg. Echter is het wel zo dat de Galaxy Fold een eerste stap richting de toekomst moet zijn. De kans dat Samsung alsnog afscheid neemt van de aansluiting, is dus zeker aanwezig. Maar dat de Fold alle aandacht dusdanig heeft weten te trekken, dat niemand de headphone jack gemist heeft. Dat zegt in principe ontzettend veel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung maakt einde aan headphone jack en niemand heeft het door
Sluiten