Mark Hofman
Mark Hofman Uncategorized 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung mogelijk bezig met de meest indrukwekkende smartphonecamera ooit!

Samsung wist ook in het derde kwartaal van 2020 de meeste smartphones te verkopen. Iets dat lijkt als een makkelijk doel wanneer je aan de top staat, maar wat er eigenlijk voor zorgt dat je constant moet blijven innoveren. En dat resulteert in het feit dat het bedrijf met de meest indrukwekkende smartphonecamera ooit kan komen!

Ice Universe, een bekend leaker en inmiddels betrouwbare bron, meldt dat het Zuid-Koreaanse bedrijf druk bezig is met de productie van een nieuwe cameralens. Eentje die zoveel megapixels naar je smartphone brengt dat je mond toch echt even een seconde open zal blijven staan.

‘Samsung bezig met meest indrukwekkende smartphonecamera’

Eerder dit jaar werd al bekend dat Samsung de meest indrukwekkende smartphonecamera ooit wil produceren. Executive Vice President van het bedrijf, Yongin Park, liet weten dat de droom er was om een sensor te ontwikkelen die het menselijk oog voorbijstreeft. Met de komst van een 600 megapixel lens zou dat moeten lukken, want de grens van het menselijk oog ligt bij 576 megapixel. Dus wat denk je dat Samsung doet? Het bedrijf gaat aan de haal met een 600 megapixel camerasensor voor je smartphone.

Waar er begin dit jaar nog gesproken werd over een droom, lijkt het bedrijf het plan ook echt voort te zetten. Ice Universe laat op Twitter weten dat het bedrijf de plannen toch echt voortzet. Dit wordt duidelijk nadat er documenten zijn opgedoken met het plan voor de sensor. Zo is duidelijk dat de sensor beschikt over 0.8µm pixels en dat hij 22mm dik is. Dat is natuurlijk veel te veel, want de smartphone is gemiddeld 8.8mm dik. De technologie lijkt er zijn, maar nu moet de cameralens doorontwikkeld worden tot iets bruikbaars.

Voorlopig nog niet te gebruiken

We hebben het in het verleden al meerdere malen zien gebeuren. Zo ook bij de 108 megapixel sensor die inmiddels te gebruiken is. De productie van een camerasysteem is goed te doen voor bedrijven als Samsung, maar er gaat wel echt tijd in zitten. Zo kan het zomaar zijn dat Samsung al het hele jaar fulltime bezig is geweest met de productie van de lens, maar nu moet deze nog in een dusdanig formaat gegoten worden dat deze te gebruiken is. En dat zorgt ervoor dat we het systeem voorlopig nog niet kunnen gebruiken.

Al moeten we eerlijk bekennen dat het best indrukwekkend is dat het systeem, in de huidige vorm, slechts 12% van de smartphone oppervlak in beslag neemt. Hij is misschien nog wel veel en veel te dik, maar wat dat betreft lijkt het al goed te zitten. Tof om te zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung mogelijk bezig met de meest indrukwekkende smartphonecamera ooit!
Sluiten