Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 27 mei 2020

Samsung Money: bankzaken regelen via jouw Galaxy

Samsung heeft vandaag de eigen betaaldienst Samsung Money gepresenteerd. Het werkt hiervoor samen met SoFi.

Betalen met een telefoon of een smartmatch is met Apple Pay en Google Pay al hartstikke simpel. Door een device bij een pinapparaat te houden kun je gemakkelijk betalen. Samsung heeft natuurlijk al de dienst Samsung Pay maar met Samsung Money wil het een nog uitgebreidere service aanbieden. Het gaat hiervoor samenwerken met het Amerikaanse fintechbedrijf SoFi.

Meer een bank-app dan een betaal-app

Samsung Money kun je meer zien als een bank-app dan een betaal-app. Gebruikers kunnen een rekening open die hogere rentes biedt dan een normale bank. Daarnaast belooft de bank transactiekosten bij pinautomaten terug te betalen aan klanten in de Verenigde Staten. Gebruikers krijgen ook een speciale bankpas.

Naast de gewone bankzaken biedt Samsung in Money ook nog een punten spaarprogramma aan. Per transactie krijgen de gebruikers punten die ze kunnen omzetten geld. Dat bedrag wordt dan bij ze op de rekening gestort.

Bankzaken doen via Samsung Pay

Samsung-gebruikers kunnen hun rekening in de gaten houden via de Pay app. Daarin is het mogelijk om de balans te zien, transacties op te zoeken, het bevriezen van de bankpas, het wijzigen van de pincode en nog veel meer andere opties.

Om een rekening te openen kunnen Galaxybezitters een account aanmaken in de Pay App. Als deze wordt goedgekeurd krijgen ze de bankpas vanzelf thuisgestuurd. Via de app kunnen ze de betaalkaart activeren. Samsung Money is later deze zomer te gebruiken in de Verenigde Staten. Of en wanneer de dienst ook naar Europa en Nederland komt, is nog onbekend.

Concurrentie van Google

Eerder werd al bekend dat Google bezig is met een eigen betaalkaart. Het project moet dienen als een middelpunt van de app Google Pay. De internetgigant zou al met verschillende Amerikaanse banken daarover in gesprek zijn.

Android Central

Reageer op artikel:
Samsung Money: bankzaken regelen via jouw Galaxy
Sluiten