Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 apr 2019

Samsung Nederland reageert op Galaxy Fold problemen

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat Samsung wat problemen heeft met de Galaxy Fold. Het display van het vouwbare toestel lijkt, volgens aardig wat recensenten, nogal makkelijk kapot te gaan. Samsung roept de vouwbare toestellen terug en verplaatst de releasedatum naar een later moment. De Nederlandse tak van het bedrijf geeft een reactie. 

Samsung Nederland over Galaxy Fold problemen

Tijdens Unpacked 2019 en MWC 2019 wist Samsung vriend en vijand te verrassen met de eerste opvouwbare smartphone ter wereld. De producent uit Zuid-Korea kondigde de Galaxy Fold aan, waar wij twee weken geleden ook mee aan de slag konden. De eerste indrukken waren fantastisch en Samsung liet zien dat het echt bezig was met de toekomst. Maar toen de eerste review-modellen bij de grote recensenten terecht kwamen, dook er al snel een groot probleem op.

Het scherm van de Galaxy Fold blijkt nogal snel kapot te gaan. De ene reviewer had last van witte strepen in het scherm, de ander had een display die volledig defect was. Waar dit eerder werd geassocieerd met het feit dat veel gebruikers het beschermlaagje van het display hadden getrokken, kwam later aan het licht dat ook mensen bij wie het plastic nog op het scherm zat last hadden van problemen. Samsung riep alle toestellen terug en besloot de releasedatum te verplaatsen. En over die hele situatie geeft Samsung Nederland nu een reactie.

Samsung Galaxy Fold problemen

In een persbericht erkent Samsung dat “het toestel verdere verbeteringen nodig heeft”. Volgens het persbericht blijkt er uit een eerste inspectie dat de problemen verband kunnen houden met de impact van de bovenste en onderste delen van het scharnier. Daar gaat volgens het bedrijf naar gekeken worden. Ook meldt het bedrijf dat er maatregelen genomen gaan worden om de displaybescherming aanzienlijk te versterken. Daar komt dan ook vooral meer duidelijkheid bij kijken:

“We zullen ook de handleiding over het gebruik van het display verbeteren, inclusief de beschermlaag, zodat onze klanten het meeste uit hun Galaxy Fold kunnen halen.”

Wanneer we het toestel kunnen verwachten wordt in het bericht nog niet bekend gemaakt. Dit komt op een later moment naar buiten.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Samsung Nederland reageert op Galaxy Fold problemen
Sluiten