Samsung Neon nog even op de plank, kunstmatig mens laat op zich wachten

Zoals het er nu naar uitziet komt Samsung Neon niet naar de Galaxy S21. Neon is een kunstmatig mens, dat tijdens CES 2020 aangekondigd werd. Het volledig door de computer gegeneerde wezen kon begin dit jaar rekenen op flink wat media-aandacht en hype, maar sindsdien hebben we er weinig over vernomen.

In de basis is Samsung Neon een kunstmatige intelligentie, in het Engels afgekort tot AI, maar dan eentje met een menselijk voorkomen. De AI wordt ontwikkeld door Star Labs van Samsung. De CEO en directeur van dat bedrijf heeft onlangs op Twitter een opmerking geplaatst die heel wat verwachtingen genereerde. De CEO, Pranav Mistry, zei namelijk dat de AI al op z’n smartphone functioneerde en dat we voor het einde van het jaar meer zouden horen over het project. Daardoor verscheen er ineens heel wat speculatie over het idee dat de AI nog wel eens op de Samsung Galaxy S21 aanwezig zou zijn. Maar nu blijkt echter dat dit dus niet het geval is.

Samsung Neon niet naar Galaxy S21

In een andere tweet heeft de CEO namelijk laten weten dat Samsung Neon nog lang niet af is en niet bedoeld is voor dergelijke consumentenelektronica. Bovendien benadrukt de man dat Neon een onafhankelijke dienst is, gelanceerd wordt in 2021 en aanvankelijk beschikbaar is voor de zakelijke markt. Het gaat dan met name om de technologie achter de AI, de NEON View-api en NEON Frame-diensten, die bedoeld is voor andere, zakelijke partijen. We hoeven het kunstmatige mensen niet te verwachten op de Galaxy S21 of welk andere Galaxy-apparaat dan ook.

Digitale assistent

Samsung maakte eerder al duidelijk dat bedrijven Samsung Neon in kunnen zetten voor consumentenervaringen op basis van kunstmatige intelligentie. De avatars kunnen bijvoorbeeld ingezet worden bij een klantenservice of een nieuwsprogramma. Ook kunnen er cartoonversies van avatars gemaakt worden. Dat betekent in de kern wel dat consumenten met de AI in verbinding kunnen komen via hun smartphones, maar niet in de vorm van een digitale assistent zoals we die kennen in de vorm van de Google Assistent, Siri of natuurlijk Amazon Alexa.

Reageer op artikel:
Samsung Neon nog even op de plank, kunstmatig mens laat op zich wachten
Sluiten