Samsung brengt met de 1000R serie een enorme curve naar je kantoor

Samsung gaat zijn 1000R modellen uitbreiden. De nieuwe modellen, die allemaal over een indrukwekkend gebogen scherm beschikken, moeten een minder opvallend uiterlijk gaan krijgen.

Verwacht wordt dat de nieuwe T55 1000R modellen schermgroottes van 24, 27 en 32-inch krijgen. Alle monitoren zijn waarschijnlijk 1080p VA schermen met een refresh rate van 75Hz. Ook ondersteunen ze FreeSync, waardoor je minder last hebt van haperingen in je framerate.

Wat betekent 1000R precies?

Op de CES stal het Zuid-Koreaanse bedrijf de show door in te zetten op gebogen schermen. De T55-monitoren hadden een sterke kromming met een curve van 1000R. Wat betekent dit precies? Als je de kromming van het scherm doortrekt, krijg je een cirkel. De cirkel die bij een T55-monitor ontstaat, heeft dan een diameter van 1000 milimeter: 1 meter dus.

Bij het Amerikaanse techcongres moest de 1000R serie vooral gameliefhebbers aanspreken. De Odyssey G9 en G7 monitoren hebben een futuristisch en opvallend uiterlijk: mogelijk zelfs te opvallend voor je baas. De nieuwe 1000R serie biedt daarin uitkomst. De nieuwe monitoren zijn een stuk minder breed, terwijl de kromming hetzelfde is. Ook valt hij op kantoor dus veel minder op. De monitoren hebben een stoffen achterkant, met dunne bezels en een strakke metalen behuizing.

Enorm van formaat

De kromming van de 1000R serie zorgt ervoor dat je scherm meer het menselijke zicht nabootst. Ook zijn grotere ultrawide schermen zijn niet alleen fijn bij het gamen, maar kunnen ook ze ideaal zijn om mee te werken. Denk maar eens na hoeveel programma’s en tabs je overzichtelijk naast elkaar open kan houden op een ultrawide scherm van 32-inch.

CES 2020 monitoren Samsung 1000R
De Odyssey monitoren van Samsung zijn ideaal voor gameliefhebbers. (Afbeelding: Samsung)

Geen baanbrekende resolutie

Wat jammer is, is dat de nieuwe schermen niet worden aangeleverd met de indrukwekkende schermresoluties van de Odyssey modellen. Zo heeft de G9 een resolutie van maar liefst 5120 bij 1440 pixels, terwijl de G7 een resolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. De nieuwe 1000R modellen zijn wel ultrawide, maar hebben maar 1080 pixels in de lengte.

De uitbreiding van de 1000R serie laat zien dat Samsung haar serieus neemt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil gebogen monitoren beschikbaar maken voor een breed publiek. Het is nog niet bekend waar de nieuwe modellen verkocht gaan worden en wat ze gaan kosten. Het is dus nog afwachten op verdere details.

 

 

Reageer op artikel:
Samsung brengt met de 1000R serie een enorme curve naar je kantoor
Sluiten