David van Benthem
David van Benthem Smartphones 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung werkt aan een nieuw mysterieus scherm voor zijn smartphones

Dat Samsung bekend staat om zijn puike schermen, is geen geheim. In 2008 introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf al het eerste AMOLED scherm. Sindsdien hebben alle telefoons van Samsung zo’n scherm gehad en is de technologie verbeterd.

Ondertussen moet het niemand verbazen dat Samsung al vooruitkijkt. De techgigant zou nu werken aan een nieuw soort scherm, waarvan veel details in het ongewis blijven. Dat meldt LetsGoDigital.

Patent staat centraal

Vorige week vroeg het bedrijf een patent aan voor ‘Samsung PIFF’. Bij het patent wordt vrijwel niets vermeld, behalve dat het bedoeld is voor smartphones. Inmiddels is wel bekend dat het patent is geaccepteerd. Het zou kunnen gaan om een geperfectioneerd type oled scherm, een mini LED panel of een type scherm dat tot op heden nog niet bestaat.

Opvallend is dat niet Samsung Display, maar Samsung Electronics het patent heeft bemachtigd. Dat bevestigt het idee dat het scherm inderdaad is bedoeld voor smartphones. Het is mogelijk dat dit nieuwe scherm op de verwachte Galaxy Note 20 zal komen te zitten, hoewel daar nog geen duidelijkheid over is.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

Succes met het scherm van morgen

Daar Samsung de Galaxy Fold en de Galaxy Z Flip al heeft uitgebracht, zou het scherm ook vouwbaar kunnen zijn. Samsung doet het immers goed met deze nieuwe technologie. Waar de verkopen van de S20 toestellen tot nu tegenvallen, verbazen ze juist bij de Z Flip. Eerder bleek nog dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de productie van de Z Flip wil opschroeven.

Tegelijkertijd spaart het coronavirus ook Samsung niet. Het bedrijf moest al eerder de productie stopzetten omdat het virus bij een van zijn medewerkers was vastgesteld. Om het coronavirus het hoofd te bieden bij zijn gebruikers, heeft Samsung aangeboden om je telefoon gratis te laten reinigen. Met behulp van UV-licht kan je zo onmogelijk via je telefoon besmet raken na de reiniging.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung werkt aan een nieuw mysterieus scherm voor zijn smartphones
Sluiten