Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 5 augustus 2020

Samsung gaat OnePlus mogelijk achterna met deze gloednieuwe gadget

Het is een grote dag voor Samsung vandaag. Het Zuid-Koreaanse bedrijf onthult zijn gloednieuwe line-up voor de komende tijd tijdens Galaxy Unpacked 2020. De livestream is live op onze website te volgen, zodat jij als eerste kan zien wat we kunnen verwachten. Al hebben geruchten en lekken ervoor gezorgd dat we al best veel weten.

Wie denkt dat we inmiddels alle geruchten wel gehad hebben, die heeft het mis. Vandaag lekt er wederom iets uit op Samsung gebied. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lijkt vandaag ook een gloednieuwe gadget te introduceren. Maar heeft OnePlus zo’n gadget ook al niet op de markt?

Samsung gaat OnePlus achterna

Ronald Quant van WinFuture deelt op Twitter nieuwe informatie omtrent Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lijkt een draadloze oplader op de markt te brengen. Het is een soort telefoonstandaard die je smartphone direct voorziet van een nieuwe lading stroom. Alleen ziet hij er qua ontwerp uit als de draadloze opladers die OnePlus begin dit jaar op de markt bracht. De OnePlus 8 Pro had de mogelijkheid om met een vermogen van 30W draadloos te laden, maar dan wel alleen wanneer je de speciale dock ervoor gebruikt.

Wat dat betreft brengt Samsung qua ontwerp een zelfde soort apparaat uit, maar qua specificaties verschillen de twee behoorlijk. Ronald Quant maakt bekend dat het gaat om de EP-N3300. Het is een draadloze oplader met een vermogen van 9W. Niet erg snel, maar zeker handig. Vooral omdat het product, volgens de lekker, opvouwbaar is. Zo is hij lekker compact en kan jij hem ten alle tijden met je meebrengen. Iets dat de draadlozer oplader van OnePlus dan weer niet kan.

Zoals op Twitter te zien is komt de EP-N3300 in twee verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor een wit model of voor een zwart model.

Een gadget als deze is altijd handig, maar het voelt op dit moment een beetje alsof Samsung buiten de boot vist. Anno 2020 zijn snelladers voorzien van de mogelijkheid om extreem snel te laden. Wat dat betreft is 9W wel echt heel erg weinig, zeker voor een losse gadget.

Wat de draadloze oplader precies te bieden heeft, dat weten we waarschijnlijk pas aan het einde van de dag. Samsung Galaxy Unpacked 2020 is vanaf 16:00 uur live te zien op onze website.

Reageer op artikel:
Samsung gaat OnePlus mogelijk achterna met deze gloednieuwe gadget
Sluiten