Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 12 jul 2019

Samsung: nieuwe versie van de Galaxy Fold opgedoken?

De kans is groot dat ook bij jou het drama rond de Samsung Galaxy Fold nog vers in het geheugen zit. Nadat het toestel voor onbepaalde tijd werd uitgesteld vroegen wij onszelf vooral af wanneer de opvouwbare smartphone dan wel zou verschijnen. Als dat überhaupt nog ging gebeuren. Het lijkt er nu echter op dat er al mensen met het toestel rondlopen.

Samsung Galaxy Fold gesignaleerd in Metro India?

Niet alles in het leven verloopt zoals gepland en daar kan Samsung over meepraten. De lancering van de langverwachte opvouwbare Galaxy Fold verliep namelijk allesbehalve vlekkeloos. Voordat de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant het toestel op de markt bracht waren er eerst nog enkele recensenten die ermee aan de slag mochten. Deze liepen echter al snel tegen allerlei problemen aan. Zo gingen meerdere schermen witte strepen vertonen en waren er zelfs enkele gebruikers waarbij het scherm brak, zonder dat er gekke dingen mee waren gedaan. De ellende liep uiteindelijk dusdanig op dat Samsung besloot om de toestellen terug te roepen en de release te annuleren.

Vervolgens was het een beetje onduidelijk wanneer het toestel nog zou verschijnen. Er werd zelfs gespeculeerd dat we de opvouwbare smartphone nooit meer zouden gaan zien. Het bedrijf gaf echter aan dat ze de problemen met de Galaxy Fold wel degelijk zouden gaan verhelpen.

Interview met CEO DJ Koh

Wanneer het toestel dan precies zou komen bleef echter nog steeds vaag. In een persoonlijk interview dat we met CEO DJ Koh hadden tijdens onze trip naar Zuid-Korea, kregen we enkele interessante antwoorden. Zo gaf hij onder andere toe dat de release destijds een beetje gehaast was omdat ze de concurrentie voor wilde zijn. Al bleef een releasedatum wederom uit.

Al heeft website SamMobile tot onze grote verbazing nu een afbeelding gepubliceerd waarop het toestel wellicht te zien is:

Samsung Galaxy Fold

De bovenstaande foto is genomen in een Metro te New Delhi en laat ons een man zien die een toestel vast heeft dat erg lijkt op een Galaxy Fold. Er wordt vermoedt dat de persoon in kwestie een anonieme tester van het verbeterde model is. Gezien het feit dat Koh in ons interview ook aangaf dat de toestellen op grote schaal getest zouden gaan worden lijkt ons die theorie zeer aannemelijk.

Hoe dan ook, we zullen het nieuws rondom dit opvouwbare toestel uiteraard op de voet blijven volgen. Dus als jij net zo nieuwsgierig naar de Galaxy Fold bent als ons dan raden we je aan om ons Samsung overzicht in de gaten te houden.

Reageer op artikel:
Samsung: nieuwe versie van de Galaxy Fold opgedoken?
Sluiten