Samsung is nog steeds grootste smarpthone-merk in West-Europa

Samsung is een van de grootste smartphone-fabrikanten ter wereld. Toch komen de achtervolgers er in rap tempo aan.

Terwijl Samsung rap marktaandeel aan het inleveren is in opkomende markten als China en India is het merk nog steeds mateloos populair in het West-Europa. Het is dan ook in het eerste kwartaal marktleider in dit gebied. De Koreaanse elektronicafabrikant scoort een marktaandeel van 37 procent waarmee het onder andere Apple, Huawei en Xiaomi ruim verslaat. Toch is dat niet alleen goed nieuws, want het marktaandeel kelderde met 21 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Flinke concurrentie vanuit China

Op plaats twee in West-Europa staat Apple met 24 procent. Daarna komen Huawei (18 procent), Xiaomi (10 procent) en HMD Global (2 procent). De grootste stijger in de lijst is Xiaomi. Het Chinese merk ziet zijn marktaandeel met liefst 79 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder. In sommige landen is Xiaomi zelfs de grootste. Zo wist het dit kwartaal Samsung te verslaan in bijvoorbeeld Spanje. Overigens is Samsung niet de enige die hun marktaandeel zag slinken, ook Apple moest 8 procent inleveren. De grootste daler is Huawei met 40 procent.

Teleurstellende verkoop Samsung Galaxy S20

De grootste reden van de daling van Samsung is de teleurstellende verkoop van de Galaxy S20-series. Deze wist niet zoveel te verkopen als het bedrijf had verwacht. Reden hiervoor is de lagere vraag zijn vanwege het COVID-19 virus. Maar ondanks het virus gaat er meer niet goed bij het toestel. In korte tijd heeft het flink wat updates gehad, die niet allemaal even vlekkeloos waren. Zo trok Samsung in april een update van het toestel terug, nadat er klachten waren over problemen met het scherm.

De cijfers mogen geen verrassing zijn, aangezien de verkoopaantallen van de S-series sinds 2013 alleen maar dalen. Toch is er ook goed nieuws voor de fabrikant, aangezien de Galaxy Z Flip beter verkoopt dan verwacht.

Sammobile

Reageer op artikel:
Samsung is nog steeds grootste smarpthone-merk in West-Europa
Sluiten