Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 11 sep 2018

Notch: gaat Samsung toch de iPhone X achterna?

Vorig jaar stond de wereld versteld toen Apple inderdaad zijn design met de notch doorvoerde in de iPhone X. Maanden daarvoor werd er al geklaagd over het lelijke ding, maar wonder boven wonder zien we nu dat behoorlijk wat toestellen ook hun toevlucht nemen tot de inham. Samsung heeft tot nu toe nog niet meegedaan aan het notch festijn, maar een opgedoken patent verklapt wel dat ze erover aan het nadenken zijn.

Oplossing hogere screen-to-body ratio

Het patent werd gevonden door Galaxy Club en is ingediend in februari 2017. Zoals we weten probeert Samsung samen met de rest van de smartphonemakers te gaan voor een steeds hogere screen-to-body ratio en zitten de sensoren daarbij natuurlijk in de weg. Dat is waarom de notch in de eerste plaats is ontstaan. Het leek erop dat Samsung daar echter niks van wilde weten, maar ook de Koreaanse smartphonemaker lijkt de potentie van de inham in te zien.

Samsung patent notch
Samsung Patent notch

Notch aan de zijkant

Toch lijken ze niet voor de gangbare notch te willen gaan. In de schetsen die bij de patentaanvraag horen, is namelijk geen inham aan de voorkant te zien. De notch is echter aan de zijkant geïmplementeerd bij de fysieke knoppen. Met dit design zouden de randen aan de zijkant helemaal geëlimineerd kunnen worden, waar op zich ook wel wat voor te zeggen is. Aan de andere kant zou dit er wel voor kunnen zorgen dat het toestel een stuk kwetsbaarder wordt.

Samsung patent notch

Voorlopig gaat het nog wel om een patent en betekent het niet dat we het toestel ooit in de echte wereld zullen tegenkomen. Iets anders dat er na jaren van geruchten eindelijk wel aan lijkt te komen is het opvouwbare toestel van Samsung. Dit jaar zou hij tijdens de Developers Conference van de smartphonemaker in San Francisco onthuld moeten worden.

Pocketnow

Reageer op artikel:
Notch: gaat Samsung toch de iPhone X achterna?
Sluiten