Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Notebook Odyssey: Samsung debuteert met gaming-laptop

Als je aan Samsung denkt, dan denk je aan smartphones, televisies en tablets. Maar het bedrijf is vandaag de dag steeds meer bezig om nieuwe markten te veroveren. Aan de vooravond van de CES 2019 hebben zij de markt van de gaminglaptops betreden met de Notebook Odyssey. Nou ja, die hadden ze eigenlijk al betreden met de voorgaande Odyssey-laptops, maar die laptops waren het eigenlijk net niet. De Notebook Odyssey is een gaminglaptop waarmee je op papier alle toeters en bellen kunt aanzetten en volledig kunt genieten van je favoriete games.

De Samsung Notebook Odyssey

De Notebook Odyssey wordt voorzien van de nieuwe NVIDIA RTX 2080 GPU videokaart die speciaal is gemaakt voor gaminglaptops. Samen met deze sterke videokaart krijg je te maken met een achtste generatie Intel Core i7 processor. Welke dat precies is, dat heeft Samsung niet naar buiten gebracht. Ook wordt de gaminglaptop voorzien van 16 GB aan Ram. Tot slot heb je een tweetal harde schijven. Ten eerste heb je een 256 GB SSD en daarnaast een 1 TB ‘normale’ hardeschijf.

Notebook Odyssey

De games die je dan speelt worden getoond op een 15 inch scherm met een 144Hz refresh rate. En dat dan op een 1080p resolutie. Verder heb je een USB-C-port, een drietal USB-A porten en een HDMI-port, zodat je je gaminglaptop ook nog eens kunt aansluiten op je beeldscherm, mocht je net wat meer scherm nodig hebben. Daarnaast is het een laptop die je ok heel erg goed voor werk kunt gebruiken. Dit is namelijk een gaminglaptop die niet gebruik maakt van allemaal lampjes en andere typische gaminglaptops dingen. Hopelijk weegt hij ook niet al te veel, waardoor je hem makkelijk mee kan nemen naar werk.

De Samsung Notebook Odyssey moet begin 2019 gaan uitkomen. Het is nog niet bekend wanneer hij precies uitkomt en hoeveel hij gaat kosten. Wil je meer lezen over de CES 2019? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Notebook Odyssey: Samsung debuteert met gaming-laptop
Sluiten