Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 7 nov 2018

Samsung’s nieuwe One UI interface werkt ook met opvouwbare smartphone

Vandaag was het weer tijd voor Samsung’s jaarlijkse Developer Conference en het hoogtepunt van de het evenement was ongetwijfeld de onthulling van Samsung’s opvouwbare smartphone met het nieuwe Infinity Flex display. Samsung kwam echter met een reeks aan spannende onthullingen, waaronder het nieuwe userinterface welke uiteraard ook werkt op het opvouwbare toestel.

Schone en strakke userinterface

Het nieuwe userinterface gaat onder de naam One UI en is ontwikkeld in samenwerking met Google en de Android developer community. Het doel van het nieuwe interface is om een efficiënte en schone ervaring te creëren zonder onnodige afleidingen in de software. Het geheel moet een stuk overzichtelijker worden en gebruikers in staat stellen om snel met het systeem te kunnen werken. Om dit te bewerkstelligen komt de meest relevante content onderaan het scherm, zodat je je belangrijkste apps en menu’s allemaal bij elkaar hebt.

Samsung One UI userinterface

Nieuwe lock-screen met simpele knoppen

Ook de navigatieknoppen zijn aangepakt om voor een strakker uiterlijk te zorgen. De knoppen zien er onder andere wat simpeler uit zonder al te veel poespas. Tijdens de presentatie liet Samsung ook een nieuwe lock-screen zien met nieuwe app iconen en aangepaste lettertypes samen met de nieuwe simpele navigatieknoppen. Als laatste is ook een kersverse Dark Mode van de partij om het geheel af te maken.

Android Pie in januari

Zoals altijd is de nieuwe userinterface niet meteen beschikbaar, maar deze maand start er wel een Open Beta in de VS, Duitsland en Zuid-Korea, zodat gebruikers alvast met One UI aan de slag kunnen. Op een later tijdstip zullen ook andere landen aan de bèta mee mogen doen. Wanneer de uiteindelijke versie klaar is, zal deze naar de Samsung Galaxy S9, S9+ en Note 9 komen met de Android Pie update in januari. Iets om naar uit te kijken dus.

In de tussentijd kunnen we natuurlijk ook kijken naar de Samsung Galaxy S10, die begin volgend jaar onthuld zou moeten worden. De Android Pie bèta verklapt alvast het design van de aankomende smartphone.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Samsung’s nieuwe One UI interface werkt ook met opvouwbare smartphone
Sluiten