Home 8 jan 2019 Mark Hofman

Samsung onthult ook indrukwekkende 98-inch 8K televisie

Onze monden vielen eerder vandaag al open door de mensen van Sony. De producent onthulde tijdens CES 2019 een 98-inch 8K televisie, welke onderdeel is van de nieuwe Master Series line-up. Maar waar Samsung eerder een indrukwekkende 85-inch 8K TV onthulde tijdens de beurs, doet de producent er nog een schepje bovenop. De gloednieuwe Q900 OLED series krijgt er ook een zooitje 8K modellen bij. En waar 85-inch al pittig groot is, komt Samsung met een heus 98-inch model. 

Samsung onthult 98-inch 8K televisie

Terwijl Samsung vriend en vijand wist te verbazen met haar indrukwekkende 85-inch 8K televisie, was deze slechts het topje van de ijsberg. De producent heeft haar volledige Q900 serie voor 2019 onthuld en introduceert daarmee ook een gigantische variant. Waar 85-inch al indrukwekkend genoeg was, komt Samsung ook met een 98-inch variant van het toestel. Iets wat we eerder vandaag overigens ook bij Sony zagen. Wie het overigens wat bescheidener aan wilt pakken kan ook uit de voeten met een 65-inch, 75-inch, 82-inch en 85-inch model.

Samsung 8K 98-inch televisie

De gehele Q900 serie maakt gebruik van een Quantum Processor 8K chip, welke ondersteund wordt van AI technologie om content op te schalen naar een 8K resolutie. Al moet je dat uiteraard wel met een korreltje zout nemen. Onze oude YouTube video’s met 720p resolutie, zullen er niet heel veel mooier uit gaan zin in 8K. Uiteraard is de technologie wel belangrijk aangezien er anno 2019 nog niet heel veel 8K content geschoten is.

Op het gebied van software heeft Samsung haar Universal Guide flink verbeterd. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om content te vinden en beschikt de tv over de meest recent versie van Bixby. Daarnaast zijn Alexa en Google Assistant ondersteund en zien we de eerste sporen van Samsungs samenwerking met Apple. Dat betekent dat iTunes en AirPlay 2 te gebruiken zijn via de nieuwe Q900 serie.

Samsung 8K 98-inch televisie

Wanneer de televisies op de markt verschijnen is op dit moment nog niet bekend, net als de daadwerkelijke prijzen. Uitgaande van de €15.000 die de 85-inch set vorig jaar kostte, hoef je overigens niet uit te gaan van een koopje voor het 98-inch model.

Reageer op artikel:
Samsung onthult ook indrukwekkende 98-inch 8K televisie
Sluiten