Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Vouwbare Galaxy Fold onthuld door Samsung

Tijdens Unpacked 2019 heeft Samsung eindelijk zijn opvouwbare smartphone onthuld. De producent komt met de eerste beelden van het toestel en met een aantal specificaties. Is dit hoe de toekomst van smartphones eruit gaat zien? 

Samsung onthult Galaxy Fold

Tijdens Unpacked 2019 heeft Samsung de gloednieuwe Galaxy Fold onthuld. Na jaren van speculaties en verwonderingen, komt de producent in 2019 eindelijk met de eerste opvouwbare smartphone. De Galaxy Fold beschikt over een een 7.3-inch Infinity Flex Display en is hierdoor een unieke in de markt. Samsung heeft het toestel voorzien van een buigbaar scherm, waardoor deze zowel als een smartphone als een tablet te gebruiken is. Schuif hem uit je zak om eenvoudig met één hand te bellen of berichte te versturen. Is dit je net allemaal te klein? Ontvouw het scherm dan in je hand en ga aan de slag met een groter scherm.

De Galaxy Fold lijkt de eerste stap te zijn in de toekomst van de smartphone, waarbij een compleet nieuwe mobiele ervaring centraal staat. De features die dit toestel met zich mee draagt, waren eerder nog niet mogelijk voor smartphones. De Fold weet volgens Samsung zelf materialen, ontwerp, en display-innovaties samen te brengen. Maar wat is er nu precies zo uniek aan dit toestel en wat heeft het te bieden. We zetten het voor je op een rij.

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold

Specificaties

De grote vraag is natuurlijk: wat heeft het toestel, buiten een buigbaar scherm, te bieden? Ten eerste draait de Galaxy Fold op een Exynos 9820 chip, welke ondersteund wordt door een 7nm 64-bit Octa-core processor. Om alles zo soepel mogelijk te laten werken, heeft het toestel overigens flink wat werkgeheugen nodig. Dat is precies de reden dat het toestel voorzien is van 12GB aan RAM. Uiteraard moet er wel flink wat geheugen zitten om de verhouding goed te houden, wat bij de Fold overigens ook gewoon het geval is. Samsungs vouwbare smartphone is voorzien van 512GB aan opslagcapaciteit en is niet uit te breiden met een MicroSD slot.

Het scherm bestaat, uitgeklapt, uit een 7.3-inch QXGA+ Dynamic display. Wanneer de Galaxy Fold is ingeklapt, hebben we te maken met een 4.6-inch HD+ Super AMOLED scherm. Uiteraard zorgen deze specificaties er wel voor dat het toestel voorzien moet worden van genoeg kracht. Dat gebeurt dan ook met een immense 4380mAh batterij. Ook deze batterij is op te draadloos, of met fast charging, op te laden via een USB-C port.

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold

Het toestel beschikt maar liefst over zes verschillende camera’s. Drie aan de achterkant, twee aan de voorkant en eentje op de cover. Die laatste beschikt over een 10MP camera, waar de selfie-camera beschikt over een 10MP selfie en een 8MP RGB diepte camera. Vervolgens is de achterkant voorzien van een 16MP Ultra-wide, wide-angle en een 12MP telephoto lens.

Het toestel draait op Android 9 Pie.

Beschikbaarheid en prijs

De Galaxy Fold verschijnt op 26 april in de Verenigde Staten voor 1980 dollar. Wanneer het toestel in Nederland beschikbaar is, en hoeveel hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vouwbare Galaxy Fold onthuld door Samsung
Sluiten