Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 28 januari 2019

Samsung onthult Galaxy M serie: geeft eindelijk toe aan notch

Samsung heeft vandaag in India de gloednieuwe Galaxy M10 en Galaxy M20 aangekondigd. De budget-toestellen kennen een aardig pakket op het gebied van specificaties en zijn volledig ontwikkeld om de Indiase markt voor zich te winnen. Maar waar het toestel is ontworpen om de strijd met Xiaomi aan te gaan, kunnen wij alleen maar naar de notch kijken. 

Samsung onthult Galaxy M mét notch

Samsung heeft zijn eerste smartphones met een notch geïntroduceerd. Waar de hype al jaren meegaat op de markt, heeft de Koreaanse producent het tot 2019 vol weten te houden zonder de inkeping. Uiteraard weet het met de Infinity-O wel een ander soort notch te gebruiken, maar heeft de traditionele inkeping nog nooit het levenslicht bij een Samsung toestel gezien. Tot nu dan. Samsung heeft zojuist haar gloednieuwe, goedkope, Galaxy M10 en M20 onthuld en gaat de strijd aan met Xiaomi.

In samenwerking met Amazon India heeft de Koreaanse producent haar goedkope M-serie onthuld in India. Samsung laat, in tegenstelling tot Xiaomi, enige steken vallen in het land. Sinds eind 2017 weet die laatste producent de Indiase markt te domineren en loopt Samsung een beetje achter de feiten aan. Haar eerste smartphones met een Infinity-V display moet daar verandering in brengen. Het gaat om twee verschillende varianten, de M10 en M20, welke de grote opvolgers moet worden van de Galaxy A serie.

Samsung Xiaomi Galaxy M

De toestellen hebben veel te bieden voor de lage prijs dat ze kosten. Zo is de nieuwe M10 voor 7990 Roepies te koop en kost de M20 je zo’n 10,990 Roepies. Omgerekend hebben we te maken met een prijs van €98 voor de M10 en €135 voor de M20.

M10 en M20 specificaties

De Galaxy M20 is voorzien van een 6.3-inch scherm met een resolutie van 1080 x 2340 en een aspect ratio van 19.5:9. Daarnaast draait het toestel op een Exynos 7904 quad-core processor en 3GB aan RAM. De M20 beschikt over 32GB aan opslagcapaciteit en haalt haar kracht echt uit de batterij. Deze is namelijk voorzien van 5000 mAh, wat oprecht indrukwekkend te noemen is voor een instapmodel smartphone. De M20 is overigens ook verkrijgbaar met 4GB RAM en 64GB aan opslagcapaciteit.

De Galaxy M10 laat het qua batterij iets meer liggen dan zijn grotere broertje. Het toestel is namelijk voorzien van een 3400mAh batterij, wat nog steeds indrukwekkend te noemen is voor het prijskaartje wat het draagt. Daarnaast draait de M10 op een Exynos 7870 chipset, waardoor het zich iets meer op kracht lijkt te richten. Beiden toestellen zijn voorzien van een dual-camerasysteem met een 13 megapixel f1.9 camera en een ultra wide 5 megapixel F2.2 camera.

Samsung Xiaomi Galaxy M

De Galaxy M10 en Galaxy M20 beschikken beiden over een vingerafdrukscanner aan de achterkant, een USB-C port en hebben een headphone jack.

Reageer op artikel:
Samsung onthult Galaxy M serie: geeft eindelijk toe aan notch
Sluiten