Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 13 jul 2020

Samsung op displaygebied binnenkort mogelijk afhankelijk van LG

Het ziet ernaar uit dat Samsung mogelijk gaat samenwerken met LG voor het produceren van LCD-schermen voor zijn televisies. Eerder dit jaar bracht de Zuid-Koreaanse fabrikant het nieuws naar buiten te stoppen met het produceren van dergelijke schermen, om zich te kunnen focussen op QD-OLED-tv’s.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Sharp de productie op zich zou nemen. Echter, al snel bleek dat die fabrikant de vraag vanuit Samsung niet aankon, waardoor er nu dus verder gekeken moet worden. Nu lijkt het er dus op dat het bedrijf moet aankloppen bij concurrent LG. Die heeft naast een succesvolle productie van OLED-tv-panelen, ook een succesvolle productie van LCD-tv-panelen.

Samsung Ultra HD 4K-tv met beelscherm van 40 inch
4K-tv van Samsung. (Afbeelding: Samsung)

Samsung afhankelijk van LG

Dat schrijft althans de media in Zuid-Korea. Samsung zou nu in gesprek zijn met LG voor het aanleveren van LCD-panelen voor de goedkopere televisies. Mogelijk sluiten beide bedrijven dus een deal in de toekomst. Het gaat dan niet om luttele bedragen: het leveringsvolume van LG is ergens tussen de 832 miljoen en 1,66 miljard dollar waard.

In een eerder stadium dachten insiders vanuit de industrie te weten dat Samsung meer zou gaan leunen op LCD-panelen die dan worden aangeleverd vanuit Chinese partners, zoals China Star Optoelectronics en BOE. Ook het Taiwanese Sharp (nu onderdeel van Foxconn) zou in de running zijn geweest. Dat blijkt mogelijk niet het geval, aangezien het er dus op lijkt dat het Zuid-Koreaanse bedrijf liever in zee gaat met zijn grootste concurrentie op de televisiemarkt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat LG Samsung te hulp schiet. LG heeft namelijk al eerder LCD-panelen geleverd, namelijk voor televisies met een formaat van 65 en 75 inch. Dat kwam doordat Sharp ineens in 2017 niet meer in staat was het beloofde aantal schermen te leveren. Het is overigens geen geheim dat LG een grote concurrent is. De bedrijven vechten om de consument in de high-end tv-markt: LG zet in op OLED-panelen en boert ontzettend goed, terwijl Samsung zich op QLED concentreert en daarmee eigen successen boekt.

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung op displaygebied binnenkort mogelijk afhankelijk van LG
Sluiten