Tech 7 jan 2019 Mark Hofman

Samsung onthult ijzersterke opvolger van gigantische The Wall

Samsung onthulde vorig jaar haar gigantische MicroLED televisie genaamd The Wall. Deze ultradunne 4K televisie wist hoge ogen te gooien tijdens CES 2018, maar was simpelweg te groot voor de gemiddelde woonkamer. Tijdens CES 2019 komt Samsung met de grote opvolger van The Wall in de vorm van een 75-inch MicroLED 4K TV, welke een grote stap is richting de toekomst van tv kijken. 

Samsung komt met grote opvolger van The Wall

Tijdens CES 2019 heeft Samsung de grote opvolger van The Wall aangekondigd. Het ultradunne, en vooral gigantische scherm, maakte vorige jaar tijdens hetzelfde evenement haar opwachting. Dat de producent zelf ook inziet dat deze tv misschien iets te groot was, resulteert in de komst van een praktische opvolger. Maar naast het feit dit toestel door MicroLED technologie extreem dun is, is het ook een gigantische stap richting de toekomst. En dat heeft alles te maken met de panelen waaruit deze bestaat.

De nieuwe MicroLED 4K TV van Samsung bestaat uit verschillende individuele panelen die er samen voor zorgen dat de televisie gevormd wordt. Panelen die je, wanneer er een houder op de muur bevestigd zit, zelf kunt verplaatsen. En dat is misschien wel een van de meest innovatieve dingen die we op televisie gebied gezien hebben de afgelopen jaren. De werking van deze indrukwekkende technologie is, dankzij de helden van The Verge, hieronder te checken!

Samsung The Wall

Er zijn twee onderdelen van de MicroLED module. De eerste module is een de achterkant waarmee de panelen makkelijk aan de andere panelen te bevestigen zijn. Zie het als een soort van LEGO, maar dan voor digitale entertainment. De andere module is uiteraard het LED paneel die het beeld toont. Beeld wat overigens door MicroLED haarscherp is en op die manier met gemak de concurrentie aan kan gaan met huidige technologieën als OLED en QLED.

Slechts een prototype

Tijdens CES 2019 heeft Samsung slechts een prototype van de technologie laten zien. De panelen zijn aardig groot, maar zullen in verloop van tijd kleiner worden. Dit heeft alles te maken met het feit dat MicroLED nog steeds in ontwikkeling is. Buiten dat komen er weinig specificaties naar buiten voor het scherm of de lancering ervan. Wel heeft Samsung vorig jaar laten weten dat MicroLED binnen twee of drie jaar beschikbaar moet zijn voor de consument. Een gegeven waar wel een flink prijskaartje mee gepaard gaat. Naar verwachting zal deze 75-inch 4K televisie de grens van tienduizend dollar wel overschrijden.

Samsung Microled opvolger The Wall

Er zijn op dit moment meer dan genoeg televisies die kwaliteit weten te bieden met QLED en OLED als absolute marktleiders. Maar waar Samsung zich op dat gebied meer dan genoeg laat gelden, is het nu al druk bezig met de volgende stap. Dat het daar eerder wil zijn dan al haar concurrenten, is een understatement.

The Verge

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung onthult ijzersterke opvolger van gigantische The Wall
Sluiten