Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 9 jan 2019

Samsung bevestigt opvouwbare smartphone voor eerste helft 2019

Tijdens CES 2019 heeft Samsung, net zoals het ieder jaar doet, van de mogelijkheid gebruikt gemaakt om het over haar opvouwbare smartphone te hebben. We hebben eind 2018 een korte demonstratie gekregen over de werking van het toestel, maar verder bleef het redelijk stil. Toch lijkt het erop dat we dichter bij een lancering zijn dan ooit. En ja: dat wordt ieder jaar geroepen, maar dit keer zijn we daadwerkelijk dichtbij. Samsung geeft eindelijk informatie over de releasedatum van het toestel. 

Samsung bevestigt release opvouwbare smartphone

Samsung roept al jaren dat haar opvouwbare smartphone eraan zit te komen. Of het nu tijdens CES is of niet: het is geen seconde stil geweest over haar nieuwe technologie. Maar hoe dichter we bij een daadwerkelijke lancering komen, hoe stiller Samsung wordt. Dat het toestel dit jaar gaat verschijnen stond al vast, maar wanneer precies wisten we niet. Tijdens CES 2019 heeft Samsung het echter wederom over de Galaxy Fold gehad en zijn we overduidelijk dichterbij een daadwerkelijke lancering dan ooit te voren.

Samsung Galaxy Fo

Achter gesloten deuren toonde Samsung tijdens CES 2019 haar gloednieuwe opvouwbare smartphone. Een select groepje mensen mochten aan de slag met het toestel, welke inmiddels gereed is voor massaproductie. Dat betekent niet alleen dat de komst van de toestellen heel dichtbij zijn, maar ook dat Samsung een specifieke releasedatum in het hoofd heeft. Een datum die Suzanne de Silva, Samsungs PR directeur, niet wilde vertellen tegenover Digital Trends. Echter kwam de dame wel met andere geruststellende informatie: hij verschijnt in de eerste helft van 2019.

Beperkte beschikbaarheid

Terwijl Samsung dus bekend maakt dat de Galaxy F in de eerste helft van 2019 beschikbaar is, zal dat niet voor elke markt gelden. Zo vertelt een andere vertegenwoordiger van Samsung tegenover Gizmodo dat het nog wel even duurt voor het toestel wereldwijd beschikbaar is.

“Het opvouwbare apparaat lanceert in de eerste helft van 2019 voor een paar selecte markten. We zijn op dit moment klaar voor massaproductie en verwachten dat er op z’n minst 1 miljoen units geproduceerd gaan worden.”

De kans dat Samsungs opvouwbare toestel eerst alleen in haar thuisland Korea beschikbaar gaat zijn, is best aanwezig. Het zou mogelijk zijn dat er een paar andere regio’s voorzien worden van de telefoon, maar Europa gaat nog even moeten wachten. Wanneer hij dus precies onze kant op komt, is nog niet bekend. Dat we hem dit jaar zonder twijfel kunnen verwachten, staat 100% vast.

Reageer op artikel:
Samsung bevestigt opvouwbare smartphone voor eerste helft 2019
Sluiten