Tech 30 okt 2018 Mark Hofman

Samsung’s opvouwbare toestel: de prijs van innovatie

Samsung richt haar pijlen op innovatie. Dat de producent aan een opvouwbare telefoon werkt, is geen geheim meer. We verwachten dat het toestel, tegelijk met de Galaxy S10 serie, dit jaar nog te zien is. Maar informatie van verschillende bronnen geven ons slecht nieuws. Er is namelijk een hele hoge prijs voor innovatie en die prijs wordt niet betaald door Samsung. Het zijn de gebruikers die straks de sjaak zijn. 

Zwak scherm voor Samsung Winner

We hebben onze harten vast moeten houden en de puntjes van onze stoelen zijn versleten. De geruchten rondom een opvouwbare Samsung smartphone beginnen steeds meer werkelijkheid te worden. Het toestel met de codenaam “Winner” wordt het meest unieke stukje tech wat we in de afgelopen jaren hebben gezien. Althans, in eerste instantie. De Winner komt namelijk met een opvouwbaar scherm, waarbij een scherm aan de buitenkant zit en het andere scherm aan de binnenkant. Het klinkt als iets wat we nog niet echt nodig hebben, maar enthousiast zijn we wel. Maar nieuwe details van verschillende bronnen, brengen toch enige teleurstellingen met zich mee.

Samsung Galaxy vouwbare smartphone

Vandaag heeft Bloomberg alle details, die zijn gelekt via anonieme bronnen, op een rijtje gezet. En terwijl we van de meeste erg vrolijk worden, beginnen de zorgen ook binnen te sluipen. Dit is wat er op het moment bekend is:

  • Prototype weegt 200 gram
  • Grotere schermen dan elke andere telefoon op de markt
  • Geen glossy-display glas (dus niet het standaard glas)
  • Opent snel zoals de Razr, maar dan sneller
  • Samsung werkt met Google aan de OS UI
  • Eerste concept footage verschijnt op SDC 2018
  • UI foto’s verschijnen op SDC 2018
  • Toestel is duurzaamheid test, met meer dan 200.000 keer ontvouwen, zonder problemen doorgekomen
  • Scherm breekt als een stuk oud, en droog, papier.

Samsung is al jaren bezig met deze technologie, en we hebben ook zeker vertrouwen in de producent. Maar “het scherm breekt als een stuk oud, en droog, papier” roept enige zorgen bij ons op. Zorgen die al naar boven zouden komen als dit om een “standaard” smartphone zou gaan. Maar we hebben het hier over een opvouwbaar scherm, wat dus makkelijk in duizenden stukjes breekt.

De prijs van innovatie

De concurrentie is moordend op de smartphone markt, waardoor innovatie een van de zwaarste wapens zijn die een producent kan gebruiken. Maar tegen welke prijs? Samsung heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een unieke feature: een opvouwbaar scherm. Maar het scherm, wat eindelijk kan vouwen, breekt in duizenden stukjes als oud en droog papier. Ja, je kunt als Samsung zijnde zeggen dat je het eerste toestel hebt met deze feature, maar geoptimaliseerd is het nog niet. Sterker nog: het is leuke marketing, maar het zijn je gebruikers die de dupe kunnen worden.

Opvouwbare telefoon Samsung

Via een bron bij Bloomberg is Samsung bezig om de telefoon te laten openen als een boek. Als we alle geruchten mogen geloven liggen twee, breekbare schermen, dus op elkaar in je broekzak. Dat is vragen om problemen. Echter blijven het geruchten en heeft Samsung in de laatste jaren bewezen dat het weet waar het mee bezig is. We zijn benieuwd naar wat we te zien krijgen tijdens SDC 2018 en houden onze harten nog iets langer vast.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung’s opvouwbare toestel: de prijs van innovatie
Sluiten