Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 16 jul 2019

Samsung dient patent in voor opvouwbare AR-bril

Terwijl de wereld moeizaam bezig is met opvouwbare smartphones, zien we dat sommige bedrijven meteen ook inzetten op andere opvouwbare elektronica. Zo zou Apple zich volgens de geruchten richten op een opvouwbare tablet en lijkt Samsung ook een back-up plan te hebben voor zijn opvouwbare Galaxy Fold. Zo heeft de Koreaanse techgigant onlangs een patent aangevraagd voor een opvouwbare augmented reality bril.

Makkelijk opbergbare AR bril

Nu klinkt een opvouwbare bril natuurlijk niet al te bijzonder. Van zo’n beetje elke bril kun je de pootjes wel inklappen. De meeste augmented reality brillen op de markt zijn echter rigide dingen, die je absoluut niet op moet vouwen. De pootjes staan vast in een bepaalde positie, waardoor je de dingen ook niet makkelijk kunt opbergen in een hoesje. Samsung wil hier echter verandering in brengen met een AR-bril, die je wel gewoon kunt vouwen.

Verschillende modellen

Samsung heeft het patent aangevraagd bij de US Patent & Trademark Office. In de patent aanvraag wordt ondere andere beschreven dat het apparaat is uitgerust met een ARM processor. Er worden verschillende variaties beschreven, waaronder ook een model dat doorheeft wanneer de Samsung bril is opgevouwen. In opgevouwen toestand zouden bepaalde functies uitgeschakeld kunnen worden om de batterij langer mee te laten gaan.

Samsung opvouwbare AR bril

Binnenkort op de markt?

Zoals altijd moeten we er wel weer bij vermelden dat het op het moment slechts om een patent gaat. Bedrijven vragen zo’n beetje het hele jaar door patenten aan, maar dat betekent niet dat de omschreven producten ook daadwerkelijk op de markt verschijnen. Het blijft dus nog even afwachten of Samsung inderdaad de AR glasses uiteindelijk op de markt zet.

Ook Bose is vorig jaar bezig geweest met een AR bril, die net wat anders is dan de rest. Zo krijg je met de Bose bril niet allerlei extra visuele dingen te zien, die er in de werkelijkheid niet zijn. Het draait bij Bose namelijk om geluid en de augmented reality krijg je in de vorm van audio.

 

Patently Apple

Reageer op artikel:
Samsung dient patent in voor opvouwbare AR-bril
Sluiten