Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 jan 2019

Samsungs opvouwbare gaming smartphone heeft knoppen

Op 20 februari gaat Samsung naast de Galaxy S10 ook zijn opvouwbare smartphone onthullen. Eind vorig jaar kregen we al een voorzichtig voorproefje te zien, in de vorm van een prototype. Nu blijkt dat de Koreaanse techgigant niet met slechts één opvouwbaar toestel komt.

Opvouwbare Samsung gaming smartphone

Althans, als we een onlangs opgedoken patent van Samsung moeten geloven. Patenten zijn zelden een garantie voor de toekomst, maar laten wel zien waar een bedrijf mee bezig is. In dit geval gaat het om een patent voor een opvouwbare gaming smartphone. Een optie die de fabrikant dus aan het verkennen is.

Wat meteen opvalt, is dat dit model de andere kant opvouwt. Het tegenovergestelde van het toestel dat we dus al hebben gezien. Ook zien we fysieke knoppen, waarmee Samsung een van de grootste problemen van gaming smartphones op kan lossen. Voor bepaalde games is een touchscreen nou eenmaal niet optimaal.

Samsung gaming opvouwbare smartphone patent

De Galaxy Fold, zoals Samsungs opvouwbare toestel naar verluidt gaat heten, had een groter flexibel scherm aan de binnenkant. Aan de buitenkant zat een traditioneel kleiner smartphone-scherm.

Dit patent toont een toestel met een scherm dat aan de buitenkant ook kan vouwen. Het resultaat? Een groot scherm aan zowel de binnen- als buitenkant. Dat maakt het geheel echter wel weer kwetsbaarder.

Samsung gaming opvouwbare smartphone patent Samsung gaming opvouwbare smartphone patent

Fysieke game-controller

Wat dit patent echter vooral opvallend maakt, is wat je ziet aan de ‘onderkant’ van de smartphone. Die kun je namelijk omhoog vouwen, waardoor fysieke knoppen tevoorschijn komen. Denk aan een D-Pad, maar ook zes knoppen aan de rechterkant. Een echte gaming-controller dus.

Samsung gaming opvouwbare smartphone patent Samsung gaming opvouwbare smartphone patent

De manier waarop de controller vouwt, zorgt ervoor dat je het zowel in smartphone- als tabletmodus kunt gebruiken. De knoppen lijken echter te klein om comfortabel mee te gamen, en het is een kwestie van afwachten hoe duurzaam dit design in het echt is.

Maar goed, voorlopig  blijft het een patent, waardoor Samsung nog alle tijd heeft om dat soort vragen te beantwoorden. Of en wanneer het toestel echt op de markt gaat komen, blijft een mysterie.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Samsungs opvouwbare gaming smartphone heeft knoppen
Sluiten