Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 23 okt 2018

Baanbrekende Laptop: Samsung komt met opvouwbaar scherm

Opvouwbare smartphones zijn een feit. Niet dat je er ooit eentje in het echt gezien hebt of in je handen hebt gehad, maar ze bestaan wel! Fabrikanten zijn hard aan het werk om de toestellen volgend jaar op de markt te krijgen. Samsung is op dit gebied een pionier te noemen en beperkt hun technologie niet alleen tot smartphones. 

Samsung’s opvouwbare laptopscherm

Volgens een Koreaans verslag is Samsung niet alleen bezig met het bouwen van opvouwbare smartphones. De producent heeft opvouwbare laptop’s ook op de planning staan. Het verslag luidt als volgt:

“Zoals de opvouwbare telefoon, werkt Samsung nauw samen met display fabrikanten om laptops met opvouwbaar scherm te produceren. Schermen die niet alleen opvouwen, maar een volledige nieuwe waarde en gebruikerservaring toe weten te passen op de laptop markt.”

De grote vraag is natuurlijk of het opvouwbare scherm daadwerkelijk waarde toe gaat voegen. Kans dat dit gewoon een gimmick aan het worden is, is aanzienlijk groter. Verschillende bedrijven proberen op dit moment software te ontwikkelen die de feature ook daadwerkelijk extra waarde gaat geven. In welke maten en vormen deze software komt, is nog niet bekend.

Opvouwbare laptop voor Samsung

Opvouwbare smartphones

We weten al jaren dat Samsung aan een opvouwbare smartphone werkt. Sinds 2013 duikt het project regelmatig op, maar een officiële release zagen we nog niet. Wel hebben verschillende partners, naar verluidt, het toestel achter gesloten deuren al kunnen bewonderen. Hier gaat binnenkort verandering in komen als de Samsung’s CEO mogen geloven. In een interview met CNBC werd vermeld dat ons in november een onthulling van de eerste opvouwbare telefoon te wachten staat. Dat zal, in dat geval, tijdens het Samsung Developers Conference gaan worden.

Maar in Juli vernomen we dat ook Apple bezig is met een opvouwbare variant van de iPhone. In de Korea Times vertelde een anonieme bron dat de iPhones van dit jaar, de X(S) en Xr, een tussenstap zijn voor de type smartphone. Dat zou dus betekenen dat niet alleen Samsung, maar ook Apple in 2019 met een opvouwbaar toestel op de markt komt.

Opvouwbare laptop voor Samsung

Met het gerucht dat ook laptop’s opvouwbaar worden, gaan we dus hoogstwaarschijnlijk een nieuw technologisch tijdperk in.

Reageer op artikel:
Baanbrekende Laptop: Samsung komt met opvouwbaar scherm
Sluiten