Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 nov 2018

Patent Samsung toont opvouwbare slider smartphone (met een twist)

De notch blijft controversieel, maar alles wijst erop dat we in 2019 langzaam afscheid kunnen gaan nemen van de inham, slechts twee jaar na zijn debuut op de iPhone X. Samsung, Huawei en andere fabrikanten werken aan schermen met een gat erin.

Samsung patent combineert innovaties

Je kunt een golf aan dat soort smartphones begin volgend jaar verwachten. Op dit moment is er al een andere truc die vooral Chinese fabrikanten inzetten: slider smartphones. Oftewel, toestellen met een achterkant die je omhoog kunt schuiven. Daarmee komen de camera’s dan ook tevoorschijn.

Innovatie met een nostalgisch tintje dus. Daarnaast werkt bijna elke grote fabrikant aan een opvouwbaar flagship. Samsung heeft zijn prototype al getoond, en OPPO is in februari aan de beurt. Lenovo, Huawei, LG en zelfs Apple zijn ook in de schermtechnologie gedoken.

Het lijkt er nu sterk op dat de Koreaanse fabrikant twee van die innovatieve oplossingen gaat combineren. Samsung heeft namelijk een patent aangevraagd, waarin eigenlijk zelfs drie innovaties samen komen.

Het gaat om een toesteldesign dat op het eerste oog vrij generiek lijkt. Wanneer je naar de details kijkt, komt pas de echte innovatie naar voren. Dit toestel heeft namelijk niet alleen een uitschuifbare achterkant, maar is ook opvouwbaar. Ten slotte zit er ook een klein secundair schermpje op, waarop de tijd en notificaties worden getoond.

Reken er nu niet meteen op dat je deze smartphone ook daadwerkelijk kunt gaan kopen. Dergelijke fabrikanten vragen tientallen of zelfs honderden patenten per jaar aan. Slechts een klein deel ervan zie je uiteindelijk terug in consumentenproducten.

 

Samsung opvouwbare smartphone

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Patent Samsung toont opvouwbare slider smartphone (met een twist)
Sluiten