Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 7 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Infinity Flex: Samsung’s opvouwbare smartphone scherm is officieel

Er lijkt altijd wel iets te zijn in smartphoneland waarover bedrijven strijden om er als eerste mee te komen. We net zijn klaar met de strijd om de smartphone met de eerste in-display vingerafdrukscanner en het lijkt erop dat een opvouwbare smartphone nu het nieuwe must-have ding is voor smarpthonemakers. Samsung is er in ieder geval mee bezig en onthulde tijdens hun Developer Conference vandaag een innovatieve opvouwbare telefoon met het nieuwe Infinity Flex display.

Grootste sprong in tien jaar

Voordat we bij de opvouwbare smartphone komen, krijgen we tijdens de presentatie eerst een geschiedenis te zien van verschillende innovatieve Samsung Displays. Zo Kreeg de Galaxy S6 voor het eerste een dubbel afgerond scherm en werd bij de Samsung Galaxy S8 het Infinity Display geïntroduceerd met een indrukwekkende screen-to-body ratio. Samsung geeft aan dat elk nieuw scherm weer een grote stap vooruit was, maar dat we nu zijn aangekomen bij de grootste sprong van de laatste tien jaar.

Samsung opvouwbare smartphone Galaxy F

Verschillend obstakels opvouwbare smartphone

Om het Infinity Display te maken, heeft Samsung verschillende obstakels moeten overkomen. Ze hebben zelfs nieuwe materialen ontwikkeld en de hele anatomie van de smartphone opnieuw onder de loep genomen. Zo moesten ze bijvoorbeeld een nieuwe laminering techniek bedenken voor het scherm, welke geen bobbeltjes zou opleveren. Ook moesten ze ervoor zorgen dat bij constant opvouwen en uitvouwen het scherm niet zou gaan loslaten. Hiervoor hebben ze een vouwbare lijm ontwikkeld. Als laatste moest het scherm ook nog een stuk dunner worden, aangezien je anders eindigt met een ontzettend dik apparaat.

Samsung Opvouwbare smartphone

Multitasken met drie apps

Al deze obstakels zouden overwonnen zijn en tijdens de presentatie wordt ook vol trots de smartphone getoond. Deze is echter “vermomd” in een doos en het gaat Samsung nu duidelijk eerst om het tonen van het Infinity Flex display. Er wordt nog geteased dat er echt een toestel in zit en dat deze indrukwekkend is. De onthulling van het toestel zelf wordt echter bewaard voor een ander evenement.

In opgevouwen toestand, heb je te maken met een standaard smartphone aan de buitenkant met een volledig werkend display. Vouw je het toestel echter open, dan komt het Infinity Flex display tevoorschijn en kun je uit je dak gaan op een 7,3 inch scherm. Op dit scherm kun je niet twee maar tot drie apps tegelijkertijd open hebben staan om ultiem te multitasken.

Samsung opvouwbare smartphone

Het spannendste van de presentatie is misschien niet eens het toestel zelf, maar het feit dat Samsung binnen de komende paar maanden klaar zou zijn voor massaproductie. Begin volgend jaar zouden we dus mogelijk al kennis kunnen maken met Samsung’s opvouwbare smartphone.

Maar hoewel Samsung de eerste lijkt te zijn, zijn ze helaas op de valreep toch nog verslagen door het onbekende merk Royole met hun Flexpai.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Infinity Flex: Samsung’s opvouwbare smartphone scherm is officieel
Sluiten