Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 1 nov 2018

Verrassing: Samsung is verslagen met eerste opvouwbare smartphone

Na jaren aan geruchten en teasen is Samsung niet de eerste fabrikant die een opvouwbaar toestel onthult. Twee weken voor Samsung het podium betreedt, steelt een onbekend merk genaamd Royole de show. Maak kennis met de Flexpai.

Royole Flexpai verslaat Samsung..

De Flexpai is de allereerste opvouwbare smartphone. Het toestel heeft een flexibel 7.8-inch scherm, dus  noem het gerust een tablet. De gadget draait op Water OS, gebaseerd op Android 9 Pie. Het gaat niet om een conceptmodel of experiment: de Royole Flexpai komt echt op de markt.

Royole Flexpai verslaat Samsung.

Vergis je echter niet: de tech van Royole kan zich waarschijnlijk niet meten met Samsung’s plannen. Dit is puur een ietwat zielige (doch succesvolle) poging om als pionier de geschiedenisboeken in te gaan.

Dat neemt niet weg dat de Flexpai echt werkt. Het toestel heeft een volledig buigbaar scherm, zonder extreem breekbaar of zwaar te zijn. Wanneer je het model ontvouwt, kun je onder andere  in splitscreenmodus multitasken en tussen applicaties tekst en afbeeldingen verslepen.

De Android-skin genaamd Water OS doet dus in ieder geval een poging om de vormfactor optimaal te benutten. Wanneer je het scherm opvouwt, kun je beide helften gebruiken voor individuele applicaties, tegelijkertijd.

Vanaf gisteren is er een model voor ontwikkelaars beschikbaar, en Chinese consumenten kunnen er vanaf vandaag mee aan de slag. Met een prijskaartje van 1291 dollar is de kans echter klein dat men massaal ermee aan de haal gaat. Ach, Royole kan in ieder geval claimen dat het de eerste was. Check hier alle specificaties van de Flexpai.

Royole Flexpai verslaat Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Verrassing: Samsung is verslagen met eerste opvouwbare smartphone
Sluiten