Samsung’s opvouwbare smartphone is dichterbij dan je denkt

Samsung is al sinds minstens 2012 bezig met een opvouwbare smartphone. Althans, toen werd er al een concept getoond. Nu is de technologie bijna klaar voor zijn commerciële debuut.

Samsung opvouwbare smartphone

We wisten al dat de Koreaanse fabrikant nog dit jaar zijn opvouwbare concept zou gaan tonen. Wanneer? Dat wordt nu pas langzamerhand duidelijk.

Sterker nog, waarschijnlijk krijg je het toestel al begin volgende maand te zien. Dan vindt het Samsung Developer Conference plaats.

Samsung heeft een paar dagen geleden een tweet gestuurd waarin de conferentie wordt bevestigd. De bijbehorende animatie laat weinig aan de verbeelding over.

We zien duidelijk een smartphone die ontvouwd wordt. De slogan van de conferentie maakt de puzzel af: “the crossroads between the present and the future.”

Oftewel, de tweesprong tussen het heden en de toekomst. Het innovatieve toestel is overigens al lang geen groot geheim meer. Vlak voor de onthulling van de iPhone X, vorig jaar dus, bevestigde Samsung Mobile CEO Dj Koh al dat het toestel dit jaar onthuld zou gaan worden.

Daar kwam vorige maand de bevestiging bij dat het toestel nog voor het einde van 2018 zijn debuut zal maken. De Samsung Developer Conference gaat op 7 november van start, in San Francisco.

Hoe zo’n apparaat eruit gaat zien? Daar hebben we al sinds 2014 een beeld van. Toen lekte er een demo achter gesloten deuren van Samsung:

🐙Check dit ook: What’s New: Spotify test feature waar we al jaren op wachten

Reageer op artikel:
Samsung’s opvouwbare smartphone is dichterbij dan je denkt
Sluiten