Samsung maakt opvouwbare smartphone in 2021 waarschijnlijk betaalbaar

Samsung richt zich op dit moment, als geen enkel ander bedrijf, op de ontwikkeling van de opvouwbare smartphone. Het resultaat mag er zeker zijn en we hebben dit jaar gezien dat de vormfactor steeds gebruiksvriendelijker wordt. Maar de prijs zorgt ervoor dat de opvouwbare smartphone alles behalve toegankelijk is.

Samsung lijkt daar volgend jaar, met één van de opvouwbare smartphones die het bedrijf gaat lanceren , verandering in te brengen. Wordt de opvouwbare smartphone in 2021 betaalbaar?

‘Samsung maakt opvouwbare smartphone betaalbaar’

Het nieuws is wederom afkomstig van Ross Young, de man die gisteren ook de opvouwbare plannen van Xiaomi wist te melden. Young is de oprichter van de Display Supply Chain Consultants, dat beter bekend staat als de DSCC. Het houdt simpelweg in dat de beste man de markt nauwlettend in de gaten houdt en dus ook ziet wat er achter de schermen gebeurt. Dat Samsung ook in 2021 veel opvouwbare smartphones op de markt zou brengen was duidelijk. Dat het bedrijf met een Lite-variant zou komen nog niet. Maar daar lijkt het nu wel op.

Ross Young meldt, met behulp van een interessant artikel van GalaxyClub, dat Samsung met de Galaxy Z Flip Lite komt in 2021. De klaptelefoon zal voorzien zijn van een zelfde ontwerp als de aankomende Galaxy Z Flip 3, maar moet het wel met een mindere processor doen. Daarnaast is dit model, mits de informatie klopt, niet voorzien van 5G-ondersteuning. Dat laatste wordt duidelijk door het modelnummer dat gevonden is door GalaxyClub. Het gaat om het nummer SM-F720F, de F toont in deze meestal aan dat het om een internationaal model gaat. Wanneer een smartphone voorzien is van 5G-ondersteuning wordt dat meestal aangeduid met de letter ‘B’.

Een oudere chip

Als we naar de informatie van SamMobile kijken, wordt al snel duidelijk dat er dus een minder krachtige processor gebruikt wordt. De Samsung Galaxy Z Flip Lite wordt namelijk niet voorzien van 5G-ondersteuning. De laatste chipset die door Samsung gebruikt werd voor een non-5G smartphone is de Snapdragon 855 Plus. Dat is overigens ook de processor die in de originele Galaxy Z Flip zit. De vernieuwde Samsung Galaxy Z Flip 3, het pro-model om het zo even te noemen, zal voorzien zijn van de nieuwe Snapdragon 888 chipset.

De kans is dus heel erg groot dat de goedkopere Samsung Galaxy Z Flip Lite voorzien is van een oudere chipset. De verwachting is de Snapdragon 855 Plus, maar zeker weten doen we het niet.

Reageer op artikel:
Samsung maakt opvouwbare smartphone in 2021 waarschijnlijk betaalbaar
Sluiten