Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 apr 2019

Gelekt patent Samsung toont innovatief smartphone-project

Ondanks de rampzalige eerste indruk van de Galaxy Fold zet Samsung nog steeds flink in op de speciale schermtechnologie. Naar verluidt werkt de Koreaanse techgigant aan twee nieuwe opvouwbare toestellen, elk met een andere benadering.

Nieuw Samsung patent

Een recent opgedoken patent wijst op het bestaan van een derde intern project. Het gaat om een aangevraagd patent voor een speciaal design, waarbij een scherm als het ware om de smartphone wordt gevouwen.

Het paneel kan dan niet door de consument gebogen worden, maar beslaat wel een groot deel van de smartphone. Het patent werd al in 2016 aangevraagd, maar is nu pas gepubliceerd. Het zou dus zomaar kunnen dat de techgigant ondertussen hele andere plannen heeft.

Het toestel heeft drie schermen. Een groot scherm aan de voorkant, een scherm aan de achterkant en een schermpje aan de zijkant voor bijvoorbeeld het tonen van notificaties.

Samsung patent

Door de beschreven technologie kan de Koreaanse fabrikant een groter scherm implementeren, omdat er geen ruimte meer vrijgehouden hoeft te worden voor een selfiecamera. Chinese fabrikanten deden eerder al hetzelfde, maar Samsung pakt ook helemaal de bovenkant mee.

Een enkele cameramodule zit aan de achterkant, en neemt dus zowel de ‘normale’ foto’s als je selfies voor zijn rekening. Twee vliegen in één klap dus.

Unieke mogelijkheden

Het patent toont ook andere interessante use cases, zoals real-time vertalen. Daarbij kan aan beide kanten een andere taal getoond worden. Ook kan het extra scherm gebruikt worden als een viewfinder. Ideaal toch?

Samsung patent

De schermen kunnen geactiveerd worden door je hand erboven te houden, of door een stylus erbij te pakken.

Houd er rekening mee dat fabrikanten als Samsung jaarlijks talloze nieuwe patenten aanvragen, vaak voor technologie of designs die nooit het daglicht zullen zien. Toch is het intrigerend om een kijkje in de keuken te krijgen, om te zien waarmee techgiganten aan het experimenteren zijn.

De opkomst van flexibele OLED-panelen maakt innovatieve en meer diverse implementaties/designs mogelijk, dus verwacht in de toekomst meer van dit soort smartphone-designs tegen te komen. De kans dat echter exact deze Samsung smartphone het licht gaat zien, is klein.

📺Check dit ook: We hebben slecht nieuws over de Google Pixel 3

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Gelekt patent Samsung toont innovatief smartphone-project
Sluiten