Patent Samsung onthult plannen voor ambitieuze slimme sportschoen

Samsung maakt veel meer dan enkel smartphones. Van televisies en koelkasten tot… slimme sportschoenen. Althans, het lijkt er sterk op dat de volgende toevoeging aan het uitdijende slimme ecosysteem van de Koreaanse fabrikant uit die hoek komt.

Samsung slimme hardloopschoen

Slimme kleding dus. Samsung heeft al eerder met andere fabrikanten samengewerkt voor gerelateerde projecten, maar het lijkt er nu sterk op dat techgigant zelf slimme schoenen gaat maken. Dat blijkt uit een nieuw ontdekt patent dat door de fabrikant is aangevraagd.

Het patent toont een slimme hardloopschoen. De schoen is slim dankzij een sensor die aan de achterkant zit, die op zijn beurt weer verbinding maakt met een bijbehorende app voor je smartphone. Geen futuristische technologie dus, maar we hebben het nog geen enkele partij op grote schaal succesvol zien uitvoeren.

Samsung maakte eerder al een SmartSuit voor atleten die deelnamen aan de Olympische Winterspelen. Oftewel, een trainigsoutfit die automatisch met behulp van sensoren een aantal metrics meet.

Samsung slimme sportschoenen

Maar ja, dat is tech die niet beschikbaar is voor de doorsnee consument. Het is onduidelijk of dit patent uiteindelijk gaat resulteren in een consumentenproduct, of dat Samsung zich hiermee opnieuw richt op de exclusieve professionele markt.

Als consument heb je doorgaans bovendien genoeg aan een simpele pedometer/stappenteller. De kans is groot dat deze sensoren dus verder gaan, door je bijvoorbeeld te vertellen of je op de goede manier loopt. We hebben niet veel meer dan de bovenstaande afbeelding om op af te gaan.

Hopelijk zien we dus binnenkort meer voorbij komen, want het is wel een interessante markt waar Samsung nog zijn slag kan gaan slaan. In de tussentijd kijken wij vooral verlekkerd naar deze innovatieve computer-sneakers uit de jaren tachtig.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Patent Samsung onthult plannen voor ambitieuze slimme sportschoen
Sluiten