Gadgets 4 dec 2018 Noah Korevaar

Samsung patenteert de toekomst van smartwatches

Samsung kon de eerste fabrikant zijn met een vingerafdrukscanner in het scherm, maar vond dat de technologie er nog niet klaar voor was. Daardoor wisten Chinese fabrikanten als OPPO en OnePlus de Koreaanse techgigant af te troeven.

Samsung patenteert vingerafdrukscanner-technologie

Tijd voor revanche! De Galaxy S10 krijgt naar verluidt een ultrasonische vingerafdrukscanner, waar de concurrentie het met een optische variant moet doen. Ultrasonisch is niet alleen sneller en veiliger, maar bedekt ook een groter deel van het scherm. Hier leggen we je de verschillen uit.

Ook op een manier kan Samsung de concurrentie alsnog aftroeven. Een onlangs gepubliceerd patent verraadt een opvallend stukje innovatie. Het patent werd eind vorig jaar door Samsung al aangevraagd.

Samsung smartwatch vingerafdrukscanner

Het patent beschrijft verschillende manieren waarop de vingerafdrukscanners in schermen kunnen worden gebruikt. Waaronder in een smartwatch. De slimme horloges zorgen ervoor dat je minder vaak je smartphone uit je zak hoeft te vissen.

Bij acties zoals het uitvoeren van betalingen is het kleine schermpje echter behelpen. Je moet vaak alsnog een PIN-code invoeren, op een mini-toetsenbordje. Het patent van Samsung beschrijft hoe de huidige technologie ook in het scherm van een smartwatch verwerkt kan worden. Oftewel, een vingerafdrukscanner in het scherm van je smartwatch.

Het patent werd eind vorig jaar en begin dit jaar in respectievelijk Korea en de Verenigde Staten aangevraagd. De beschrijving laat zowel ultrasonische als optische varianten de revue passeren. Daarnaast komen ook in schermen verwerkte speakers en irisscanners voorbij.

Voor nu blijft het een kwestie van afwachten of deze technologie zijn weg gaat vinden naar producten, en zo ja, wanneer. Check in de tussentijd je eerste vermeende voorproefje op de Samsung Galaxy S10.

PatentlyMobile

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung patenteert de toekomst van smartwatches
Sluiten