Tech 5 dec 2018 Noah Korevaar

Patent Samsung geeft voorproefje op de toekomst van smartphones

Samsung jaagt na al die jaren nog steeds op de ultieme randloze smartphone. Dat blijkt uit een nieuw patent dat is aangevraagd bij de World Intellectual Proporty Organization (WIPO).

Samsung patenteert toekomst randloze smartphone

Een opvallende situatie, want Samsung heeft ook een productafbeelding erbij gevoegd. Normaliter is dat alleen maar het geval bij design-patenten. Dat is alleen maar een meevaller, want daardoor krijgen we meteen een beter beeld van hoe de resulterende smartphone eruit zou kunnen zien.

Het fictieve toestel heeft geen frame of schermranden. De zijkanten van het toestel worden gebruikt als extra stukjes scherm, met functionaliteit die doet denken aan de Galaxy Note Edge.

De documenten melden dat het schermpaneel flexibel is, iets wat we niet per se terug zien in de afbeelding. Verder suggereert de patentaanvraag dat de speakers, sensors en camera’s in het scherm verwerkt zitten. Beter gezegd: onder het scherm. We weten dat dergelijke technologie al geen toekomstmuziek meer is. De Koreaanse fabrikant demonstreerde al een variant.

Verder zijn er geen ports te bekennen, ook niet om het toestel op te laden. Dat wijst erop dat je deze futuristische smartphone enkel draadloos op kunt laden. Aan de andere kant zijn dat componenten waar dit patent niet over gaat, dus wellicht zijn ze daarom geschrapt (of niet toegevoegd).

Het draait vooral om de schermtechnologie. Het patent laat zien hoe de schermen verschillende vormen zouden kunnen hebben. Van rechthoeken tot polygonen. Dergelijke schermtechnologie en een gebrek aan frames is nu nog niet mogelijk, althans, niet voor massaproductie.

Dit soort patenten laten echter zien dat Samsung wel met een dergelijk toekomstscenario rekening houdt. Wie weet ziet jouw smartphone er zo uit over enkele jaren. In de tussentijd komt het bedrijf met genoeg innovatie in de vorm van de Galaxy S10, die je sinds deze week in vol ornaat kunt bewonderen. Ook de Galaxy F is veelbelovend.

LetsGoDigital

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Patent Samsung geeft voorproefje op de toekomst van smartphones
Sluiten