Home 10 dec 2018 Noah Korevaar

Samsung patenteert slimme deurbel met scherm

Samsung zette flinke stappen in de smart home-markt met de overname van SmartThings, die in 2014 plaats vond. Ondertussen is dat het internet of things platform van de Koreaanse fabrikant geworden. Naast slimme koelkasten en vaatwassers kun je bijvoorbeeld ook de televisies aansturen middels een centrale app. Een slimme deurbel maakt het totaalpakket af.

Samsung patenteert slimme deurbel

Althans, dat blijkt uit een patent dat Samsung heeft aangevraagd, ontdekt door LetsGoDigital. Vrijwel elke smart home speler heeft zijn eigen slimme deurbel, behalve Samsung. De fabrikant heeft een design-patent aangevraagd voor een eigen exemplaar, inclusief camera en ingebouwd scherm.

Het patent werd eind november aangevraagd, nog dit jaar dus. Naast ontwerpschetsen staan er ook een paar duidelijkere productafbeeldingen bij, wat erop wijst dat het merk serieus overweegt om dit product op de markt te brengen. Het gaat dus niet om een futuristisch patent.

Samsung Slimme deurbel patent

Middels het scherm op de SmartThings deurbel kan bijvoorbeeld de postbode meteen een gesprek met jou voeren. De twee camera’s zorgen ervoor dat je haarscherp ziet wie er voor de deur staat. Wat die tweede camerasensor precies voor nut heeft, wordt helaas niet direct uit het patent duidelijk.

Op je smartphone of tablet kun je direct een feed bekijken, natuurlijk middels de officiële bijbehorende SmartThings app. Overigens heeft de Koreaanse techgigant al een SmartCam op de markt, een beveiligingssysteem waar ook een video-deurbel bij zit.

Samsung Slimme deurbel patent

Dit los verkrijgbare en modernere model spreekt echter een breder publiek aan. Wie weet horen we hopelijk tijdens CES 2019 meer. Wordt vervolgd! Check in de tussentijd hier het complete patent voor de slimme deurbel.

Reageer op artikel:
Samsung patenteert slimme deurbel met scherm
Sluiten