Samsung PlayGalaxy Link breidt uit en komt ook naar Nederland

Samsung heeft bekendgemaakt dat PlayGalaxy Link ook in Nederland beschikbaar is. Gebruikers kunnen nu de bètaversie van de app downloaden. PlayGalaxy Link is een gamestreamingdienst beschikbaar voor Samsung-smartphones, waaronder de Galaxy Note 10 en de Galaxy S10-serie.

Toen de Samsung Galaxy Note 10 gepresenteerd werd, kondigde Samsung ook direct PlayGalaxy Link aan. Dit is een gamestreamingdienst die tot voorheen alleen beschikbaar was in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Ook was de dienst enkel beschikbaar op de Note 10 en de Galaxy S10, maar Samsung heeft aangekondigd dat daar vanaf nu verandering in komt.

Samsung PlayGalaxy Link naar Nederland

Vanaf nu is de PlayGalaxy Link-applicatie namelijk, in bètavorm, beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Italië, Frankrijk, Singapore, Rusland en Nederland. En vanaf volgende maand kun je de gamestreamingdienst ook op andere smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 9 en de Samsung Galaxy A90. De app moet ergens in het begin van december beschikbaar zijn voor deze apparaten; een precieze releasedatum ontbreekt helaas.

Met de Samsung PlayGalaxy Link-app op je Samsung-smartphone kun je verbinding maken met je pc over wifi of 3G/4G en je games op die computer spelen in de palm van je hand. Omdat de games vanaf je pc naar je mobiele telefoon gestreamd worden, hoeft je smartphone geen rekenkracht te gebruiken om de games weer te geven. Al die berekeningen vinden plaats op de computer.

Hoe beter de specs van je computer, hoe mooier de games er dus ook uitzien op je Samsung-smartphone. Uiteraard heb je hier ook een stabiele wifi-verbinding voor nodig in huis en anders ben je aangewezen op de relatief sterke mobiele netwerken in Nederland.

Voor de betere game-ervaring doe je er goed aan een bluetooth- of bedrade controller te gebruiken wanneer je speelt op je smartphone. In principe kun je daarvoor ook je Xbox One- of PlayStation 4-controllers voor gebruiken.

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung PlayGalaxy Link breidt uit en komt ook naar Nederland
Sluiten