Samsung lijkt populaire smartphone-serie toch echt te laten gaan

Samsung heeft al jaren ongelofelijk veel succes in de smartphonemarkt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft het succes niet alleen aan de goede mid-range toestellen of de opvallende opvouwbare smartphones te danken, maar vooral aan zijn vlaggenschepen. Eén van de series waar dat succes aan te danken is, dat is de Galaxy Note-serie.

Maar helaas lijkt het erop dat de Galaxy Note-serie, volgens Samsung, zijn beste tijd achter de rug heeft. Het zou namelijk zomaar zijn dat we in 2020 de laatste nieuwe toestellen uit de serie te zien hebben gekregen.

Samsung Galaxy Note serie ten einde?

Met de toevoeging van de S-Pen in de aankomende Galaxy S21 Ultra en de verwachte Galaxy Z Fold 3, lijkt Samsung geen ruimte meer te hebben voor de Galaxy Note serie. Dat zijn immers de berichten die naar buiten komen als we de geruchten van vorige week mogen geloven. Maar waar er bij onjuiste berichten vaak stilte achterblijft na zo’n bericht, duikt er aan het begin van een nieuwe week wederom een soortgelijk bericht op.

Aju News, een outlet dat dagelijks het zakelijke nieuws van Zuid-Korea brengt, meldt dat de S-Pen inderdaad in andere smartphone verschijnt. Niet alleen de Galaxy S21 Ultra, maar ook de Galaxy Z Fold 3 zal voorzien worden van de iconische stylus. Daarbij is de lancering van de nieuwe opvouwbare smartphone, volgens Aju News, ook naar voren geschoven. De verwachting is dat we in juni 2021 al aan de slag kunnen met de volgende generatie.

Door de toevoeging van de S-Pen bij andere smartphones verliest de Samsung Galaxy Note-serie zijn onderscheidende factor. Waar deze toestellen voorheen simpelweg de grootste en krachtigste van het hele aanbod waren, is dat anno 2020 ook zeker niet meer het geval. Hierdoor zou Samsung zich dus kunnen richten op de S-serie en de Z Fold-serie.

Galaxy Z Fold 2
Galaxy Z Fold 2 in tablet-modus (Afbeelding: Samsung)

Galaxy Z Fold 3

De bekende Galaxy Note-serie zal dus plaats moeten maken voor de Galaxy Z Fold-serie. Iets dat ergens wel te begrijpen is gezien Samsung vol inzet op de toekomst en daarmee dus opvouwbare smartphones. Aju News heeft wat dat betreft meer te melden over het toestel dat dit jaar zal schitteren als zomerlancering.

Zo is de smartphone onder andere voorzien van Samsungs tweede generatie UTG (Ultra-Thin Glass). Over dat scherm ligt een laagje glas om de S-Pen ondersteuning mogelijk te maken. Iets wat toch wel het levende bewijs is dat de stylus onderdeel wordt van de smartphone. Verder wordt er een in-screen selfiecamera verwacht. Niet alleen door Aju News, maar ook door een andere Koreaanse nieuwsoutlet. Kans dat deze onderdeel is van de smartphone is dus aanzienlijk groot.

De Samsung Galaxy Note serie lijkt dus toch echt tot een einde te komen. Al is daar op dit moment nog geen officieel woord over te vinden.

Reageer op artikel:
Samsung lijkt populaire smartphone-serie toch echt te laten gaan
Sluiten