Samsung presenteert grote tablet’s, een buigende televisie en de Curved Ultra HD TV

De CES 2014 is momenteel in volle gang bezig en we krijgen om de haverklap de gaafste dingen te zien. Gisterenavond was Samsung aan de beurt. Ze hebben twee nieuwe tablet’s, een prototype van een buigende tv en de nieuwe Curved Ultra HD tv gepresenteerd. Verder kwam Michael Bay voor Samsung op het podium, maar dit verliep niet vlekkeloos.

De GALAXY NotePRO en de TabPRO

Samsung heeft haar Galaxylijn uitgebreid met twee nieuwe tablet’s. De Galaxy NotePRO en de TabPRO. Het opmerkelijke van deze tablet’s is waarschijnlijk het formaat. Ze hebben namelijk beide een formaat van 12,2-inch, dit is hetzelfde formaat als A4-papier. Dit is geweldig voor het kijken van video’s, maar ook ideaal voor het lezen van tijdschriften aangezien deze (bijna) altijd een A4-formaat hebben.

 
De Notepro heeft alleen een variant van 12,2-inch, terwijl de TabPRO aanzienlijk meer varianten heeft. Deze is beschikbaar in een 8,4-inch, 10,1-inch en natuurlijk de 12,2-inch. Beide tablet’s van 12,2-inch zijn alleen in een Wifi-variant beschikbaar, terwijl de kleinere versies als Wifi-variant en als LTE-variant beschikbaar worden. Elke tablet heeft een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels, Android 4.4 KitKat, 8-megapixel camera aan de achterkant, een 2-megapixel camera aan de voorkant en een intern geheugen van 32GB (uitbreidbaar naar 64GB)

 
Een gave, nieuwe functie van de nieuwe tablets is Quad View. Hiermee kun je het scherm in twee, drie of zelfs vier schermen splitsen. Zo kun je meerdere apps tegelijkertijd gebruiken. Het enige verschil tussen de NotePRO en de TabPRO is dat je bij de NotePRO een S Pen stylus van Samsung kunt gebruiken. Voor welke tablet zou jij gaan?

Insane buigende prototype tv en de Curved Ultra HD tv met Michael Bay

Samsung presenteert elk jaar weer een insane prototype. Dit jaar was het een buigbare tv met een formaat van 85-inch. Met één druk op de knop krijg je een gebogen tv. In onderstaande video kun je ‘m bekijken. Of de tv ook daadwerkelijk op de markt gaat komen is nog maar de vraag.

Verder heeft Samsung ‘s werelds eerste én grootste Curved UHD TV’s gepresenteerd. De 105-inch Curved UHD TV en de S9 Serie 110-inch UHD TV. Met beide schermen moet je een intensere beleving krijgen wanneer je naar een film kijkt. Dit komt door Samsung’s gepatenteerde Auto Depth Enhancer. Hiermee krijg je een grotere dieptesensatie. Dit is hetzelfde effect dat je krijgt bij het kijken naar een 3D-film, maar nu hoef je geen 3D-bril op. Videomateriaal met een 4K-resolutie kan perfect worden weergegeven op deze twee televisies.

 
Tijdens de presentatie van Samsung kwam de regisseur Michael Bay op het podium om de nieuwe tv’s te bespreken. Jammer genoeg voor Bay had Samsung problemen met de teleprompter waar sprekers van af kunnen lezen. Het ging een paar keer fout en uiteindelijk is Michael Bay van het podium gelopen. In het filmpje hieronder kun je het voorval terugzien. Michael’s verklaring over het voorval kun je hier terug lezen.

Reageer op artikel:
Samsung presenteert grote tablet’s, een buigende televisie en de Curved Ultra HD TV
Sluiten