Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 28 feb 2019

‘Samsung propt bizarre camerainnovatie in de Galaxy A90’

Chinese fabrikanten snoepten de afgelopen jaren steeds meer marktaandeel van Samsung af in het midrange segment. Door in die prijscategorie simpelweg sneller innovatie te bieden.

Samsung brengt innovatie naar Galaxy A-serie

De Koreaanse fabrikant zette vorig jaar het tegenoffensief in. Samsung beloofde innovatie nog voor de Galaxy S-serie naar de Galaxy A-serie te brengen.

Nu, tijdens het Mobile World Congress, is het duidelijk dat de fabrikant bloedserieus was. De Galaxy A-toestellen waren de eerste Samsung smartphones met vier camera’s aan de achterkant.

Hetzelfde geldt voor vingerafdrukscanners in de behuizing en Infinity O-schermen. Oftewel, het type scherm met een uitsparing dat ook op de Galaxy S10 zit.

Samsung Galaxy A90

Het lijkt er sterk op dat Samsung opnieuw innovatie in de A-serie gaat introduceren met de Samsung Galaxy A90.

Dat beweert leaker @OnLeaks op basis van volgens hem betrouwbare bronnen. Het zou gaan om een camera die niet alleen uitklapt, maar ook kan draaien.

Daardoor heb je geen losse camera’s voor de voor- en achterkant meer nodig. Je hoeft enkel de camera om te draaien.

Daardoor voegt Samsung eigenlijk twee oplossingen samen. Een daarvan stamt uit 2013, toen de OPPO N1 hoge ogen gooide met een roterende camera. Anno 2019 zijn we zes jaar verder, dus het wordt interessant om te ontdekken wat voor twist Samsung er aan kan geven.

Daardoor kan het aantal benodigde prijzige componenten beperkt worden, door te investeren in één goede camera. Tegelijkertijd roept het vragen op rondom de kwetsbaarheid van een dergelijke oplossing.

Het is nog niet bekend wanneer Samsung de Galaxy A90 gaat onthullen. Hopelijk horen we binnenkort meer! Wist je trouwens dat de eerste Netflix Original uit Nederland is getoond? Hier kun je de eerste teaser-trailer checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Samsung propt bizarre camerainnovatie in de Galaxy A90’
Sluiten