Samsung brengt mega-tv naar Nederland, maar wel voor megaprijs

Televisies Jeroen Kraak 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je een echte bioscoopliefhebber? Dan kun je natuurlijk een jaarkaart kopen. Maar het is misschien fijner om je huiskamer om te bouwen tot bioscoopzaal. Met de nieuwe mega-televisie van Samsung kan dat.

Samsung brengt zijn grootste QLED-televisie naar Nederland. En met groot, bedoelen we ook groot. Deze heeft namelijk een afmeting van 98-inch. Dat betekent dat de diagonaal bijna 2,5 meter is. Een flinke tv dus voor je huiskamer, waarbij je wel echt je partner ervan moet overtuigen dat het een goed idee is om ‘m te kopen. Vooral ook door de prijs.

De enorme nieuwe televisie van Samsung

Waarschijnlijk heb je het ook wel gemerkt als je door een tv-winkel loopt. De behoefte naar grote beeldschermen wordt groter. We willen films en series echt beleven. Waar 55-inch op dit moment één van de meest geliefde afmetingen is, kan het nog veel groter. Dat ziet Samsung ook.

Samsung brengt de QLED Q80C naar Nederland. Dit is een 4K-televisie met een Neural Quantum Processor. Door middel van AI upscaling-technologie blijft het beeld gewoon scherp.

QLED staat natuurlijk bekend om het kleurvolume. Die spatten echt van je scherm. De grote vraag is hoe de zwarttinten zullen zijn, die juist weer veel beter zijn bij OLED. Desondanks claimt Samsung dat het apparaat het door de Quantum HDR+-technologie goed voor elkaar heeft.

Ook kun je prima gamen op het scherm, want de televisie van Samsung heeft een verversingssnelheid van 120 Hz en het moet Premium Pro HDR-gaming met lage latency mogelijk maken.

AI verbetert het beeld. (Afbeelding: Samsung)

Wat vooral opvalt, is dat het enorme scherm met een dikte van 48,5 millimeter zeer dun is. Je kunt ‘m dan ook prima aan de muur hangen. De dunne randen van het scherm zorgen er bovendien voor dat het wat beter in het interieur past.

Vergeet het geluid niet

De Samsung QLED Q80C ondersteunt Dolby Atmos. Door middel van Object Tracking Sound beweegt het geluid mee met de actie op het scherm. Zo zit je dus nog beter in de film. Wel is het aan te raden om bij zo’n platte televisie een soundbar toe te voegen, om echt veel voller geluid te krijgen. Deze tv heeft tevens een functie die ervoor zorgt dat de twee apparaten perfect op elkaar afgestemd zijn.

Wil je deze televisie in je huiskamer hebben? Dan kun je beter alvast beginnen met sparen. De adviesprijs van de Samsung Q80C ligt op 7.999 euro en hij is nu verkrijgbaar.

Hoe deze nieuwe manier van vliegen je vliegschaamte voorgoed tackelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen