Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Home 20 feb 2019

Samsung QLED TV line-up onthuld tijdens European Forum

Samsung heeft tijdens het European Forum in Porto haar volledige line-up van QLED TV’s onthuld. Het gaat hier om zowel 8K als 4K televisie’s waarvan de meeste in maart dit jaar op de markt zullen verschijnen. In totaal zijn er meer dan 20 modellen aangekondigd.

Samsung QLED 2019

Ultragrote schermen lijken steeds populairder te worden. Uit een wereldwijd onderzoek van het Britse IHS Markit blijkt namelijk dat er in 2018 zo’n 2,1 miljoen televisies van 75 inch of groter verkocht zijn. Men verwacht dat dit aantal alsmaar zal stijgen. Vandaar dat Samsung hier dan ook volop in heeft geïnvesteerd:

“Het afgelopen jaar hebben we gezien dat mensen Samsungs QLED TV’s met vertrouwen omarmen. Dit jaar spelen onze QLED 8K en 4K TV’s in op de groeiende vraag naar ultragrote TV’s. We zijn trots vandaag TV’s te onthullen die innovatiever zijn en een meer meeslepende kijkervaring bieden dan ooit.”

Aldus Tonnie van Schijndel, welke Senior Marketing Manager TV & Audio is bij Samsung Benelux.

Superieure kijkhoeken

Een van de manieren waarop men de kijkervaring heeft verbeterd is door middel van de zogeheten ‘Ultra Viewing Angle’ technologie. Dit betekent dat het TV-paneel zodanig is opgebouwd dat de achtergrondverlichting gelijkmatig op het scherm door het paneel gaat. Met als resultaat scherpere beelden, een bredere kijkhoek en diepere zwarttinten. Ook zijn de nieuwe QLED TV’s voorzien van ‘Direct-Full Array’, waarmee een geavanceerde contrastregeling mogelijk is. Hiermee kan er dieper zwart weergegeven worden, zonder dat daarbij de kleur vervaagt.

Samsung QLED

Na de 8K-modellen zijn Samsungs nieuwe QLED 4K-modellen nu ook uitgerust met een eigen ‘Quantum Processor’. Met AI-upscaling kunnen de nieuwe QLED 4K TV’s elke broninhoud in verschillende resoluties weergeven in een verbeterde helderheid, beeldkwaliteit en geluid dat voor elke scene geoptimaliseerd is.

Tevens zullen alle nieuwe QLED TV’s gebruik maken van HDR10+ om zo de beelden nog beter te kunnen verwerken. Het contrast wordt per scene geoptimaliseerd, waardoor donkere scenes donkerder worden en lichtere scenes lichter. Wat resulteert in een nog gedetailleerde kijkervaring.

Alle QLED 8K TV’s zijn comptabel met HDMI 2.1 (8K 60p) en maken het mogelijk om van streaming content in hoge kwaliteit te genieten vanwege de AI-gebaseerde 8K-upscaling.

Slimme mogelijkheden

Samsungs Smart TV’s ondersteunen de app Apple AirPlay 2 en ‘iTunes Movies & TV Shows’. Met die laatste krijg je snel en makkelijk toegang tot je eigen iTunes bibliotheek en is het mogelijk om in de iTunes Store films huren of kopen. Apple AirPlay 2 kan stream je beelden en muziek moeiteloos van je iPhone of iPad naar Samsung Smart TV’s.

Verder werken de nieuwe Smart TV’s met Google Assistent en Samsung Bixby. Hierdoor is het onder andere mogelijk de TV aan te zetten met je stem.

Kunst en nieuwsberichten via de Ambient Mode

Met de Ambient Mode kunnen gebruikers allerlei informatie zoals het weer, nieuwsberichten en de lokale tijd via de Samsung QLED TV’s laten weergeven. Het brede aanbod aan thema’s zorgt ervoor dat de TV moeiteloos is aan te passen aan de sfeer die je in de ruimte wilt creëren. Hiermee kan een TV zelfs als deze uitstaat een geweldige aanvulling zijn op het interieur. Een andere mogelijkheid is het afspelen van muziek wanneer er geen televisie gekeken wordt.

Samsung The Frame

Ook The Frame en Serif omarmen de QLED-technologie

Tevens gaan de nieuwe modellen van Lifestyle TV’s The Serif en The Frame gebruik maken van de QLED-technologie. De ‘Art Mode’ zorgt ervoor dat men moeiteloos schilderijen en andere afbeeldingen op het scherm kan toveren waardoor je woonkamer in een galerie veranderd kan worden. Daarbij past The Frame automatisch de helderheid en kleuren van de betreffende afbeelding aan op de omgeving. Naast eigen foto’s kun je uit meer dan 1.000 bestaande kunstwerken kiezen om weer te geven als de televisie uitstaat.

De nieuwe The Serif is ontworpen door het succesvolle ontwerpersduo Ronan en Erwan Bouroullec. De TV zal beschikbaar zijn in 43, 49 of 55 inch. Zowel The Frame als The Serif zullen rond april tegelijkertijd in de VS, Europa en Korea gelanceerd worden.

Wij zijn zeer benieuwd naar de nieuwe Samsung QLED TV’s en zullen er de komende weken ook wat meer aandacht aan besteden. Lees hier ook alles omtrent de Galaxy S10.

Reageer op artikel:
Samsung QLED TV line-up onthuld tijdens European Forum
Sluiten