Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 dec 2018

Samsung Remote Access: je televisie als monitor, console en meer

Over iets minder dan twee weken gaat CES van start, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Verwacht dus een flinke lading aan nieuwe televisies, koelkasten, smartphones en andere tech die naar jouw woonkamer gaat komen. Samsung heeft de rits aan aankondigingen alvast afgetrapt met een soort superversie van Google’s Chromecast.

Samsung Remote Access

Maak kennis met Remote Access, Samsungs equivalent van Google’s Cast-protocol. Het is onduidelijk op welke platforms en met welke hardware deze nieuwe feature gaat werken, maar voor de ontwikkeling werkte de Koreaanse fabrikant samen met VMWare.

Dat is een bedrijf dat vergelijkbare software levert voor iOS, Android, macOS en Windows. De kans is dus groot dat Remote Access ook compatibel is met al die platformen. Het idee is dat je via je televisie toegang krijgt je smartphone, computer of bestanden in de cloud.

Chromecast Samsung remote access

Een soort extra uitgebreide versie van de Chromecast dus. De televisies van Samsung van vorig jaar en dit jaar hebben al standaard de Steam Link-app. Daarmee kun je games vanaf je computer naar je televisie streamen, waardoor het een soort draadloze console wordt.

Met de nieuwe televisies van 2019 komen daar dus ook videochats en webbrowsing bij. In feite wordt je Samsung televisie dan een gigantische draadloze monitor voor je andere apparaten.

Een ander groot verschil met het Cast-protocol is dat het systeem compatibel zal zijn met muizen en toetsenborden. Dat is maar goed ook, want Remote Accesss komt gepaard met een complete office suite.

Verder weten we nog vrij weinig over Samsungs plannen, maar tot nu toe ziet het er allemaal goed uit. Over iets minder dan tee weken horen we meer.

Reageer op artikel:
Samsung Remote Access: je televisie als monitor, console en meer
Sluiten