Samsung werkt aan ring waarmee je jouw telefoon kunt opladen

Een ring die zelf elektriciteit opwekt en waarmee je jouw telefoon kunt opladen. Dat is de toekomst volgens Samsung.

Hoewel we al een hele lange tijd een mobiele telefoon hebben, lijkt de batterijduur in al die jaren alleen maar minder geworden in plaats van meer. Natuurlijk is dat een gevoel, aangezien de krachtige smartphones van Samsung en Apple nu veel meer energie nodig hebben dan die oude oerdegelijke Nokia 3310.

Een elektriciteitscentrale van Samsung

Toch is het een feit dat de telefoons van tegenwoordig vaak maar een dag tot twee dagen meegaan bij normaal gebruik. Als de batterij wat minder is, wordt dat natuurlijk korter. Daarnaast kan het ook gewoon eens zijn dat je onderweg in de trein toch meer verbruikt dan verwacht.

Op zulke momenten kun je natuurlijk gebruik maken van een externe accu, maar die zijn soms nogal lomp. Toch lijkt Samsung een idee te hebben hoe het anders kan: een ring.

Nee, dat is geen grap. Samsung heeft in Zuid Korea een patent ingediend waardoor dit mogelijk is, meldt GalaxyClub. Het is echter geen batterij maar een magnetische schijf in de ring die ronddraait door jouw bewegingen. Hierdoor creëert het elektriciteit. Eigenlijk is het dus een kleine generator.

Daarnaast heeft het nog een manier om elektriciteit op te wekken. Het zou namelijk ook de lichaamstemperatuur kunnen omzetten tot energie.

Samsung patent ring.
Een beeld van het patent. (Afbeelding: engpat.kipris.or.kr)

Een bijzondere manier van opladen

Natuurlijk zit in de uitvinding van Samsung ook een batterij, zodat de energie kan worden opgeslagen, zodat je gewoon de telefoon kunt opladen. De manier waarop je de telefoon oplaadt is ook speciaal te noemen. Je laadt het toestel op als je ‘m vasthoudt door middel van draadloos laden.

Het is nog een patent en het zal nog wel even duren voordat deze techniek kan worden uitgevoerd door Samsung. Dan is het natuurlijk ook nog eens de vraag of het überhaupt op de markt komt. Eerder lekte al een ander gadget van het bedrijf uit.

Reageer op artikel:
Samsung werkt aan ring waarmee je jouw telefoon kunt opladen
Sluiten