Samsung onthult futuristische speakers voor om je nek en slimme bril

Samsung heeft vandaag een aantal nieuwe producten gepresenteerd. Het hoogtepunt van de onthullingen is een productenreeks onder de naam ‘S-Ray’. De producten die hieronder vallen zijn wel heel bijzondere speakers en headphones.

Samsung stunt met S-Ray

De producten onder de naam S-Ray zijn drie speakers. Deze speakers functioneren bijna hetzelfde als headphones. Of tenminste, het ze hebben hetzelfde doel: namelijk om muziek af te spelen die slechts een persoon kan horen.

Anders dan reguliere headphones draag je deze apparaten niet op je hoofd. De reden daarvoor is dat Samsung niet wil dat je naar muziek luistert of naar video’s kijkt, zonder dat je door hebt wat er om je heen gebeurt.

Je kunt je hier waarschijnlijk maar weinig bij voorstellen, en het is ook onduidelijk hoe effectief dit daadwerkelijk zal werken. Toch bestaan er al wel gelijksoortige producten, zoals de Bose Companion Wearable Speaker die positief zijn ontvangen.

Het geluid goed isoleren is cruciaal

De S-Ray bestaat uit drie verschillende speakers: twee kleine draagbare speakers, en een speaker die je om je nek moet dragen. Deze nek-speaker is de meest interessante van de drie, aangezien we het niet gewend zijn een speaker om onze nek te dragen. Een stel speakers op onze oren vinden we daarentegen al jaren niet meer dan normaal.

S-Ray
Afbeelding via Mysmartprice

Het idee van speakers die om je nek hangen, zodat je nog aandacht kunt hebben voor wat er om je heen gebeurt, klinkt niet verkeerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor tijdens het fietsen. Of wanneer je op je kantoor naar muziek wilt luisteren zonder headphones op te hebben, maar je collega’s ook niet met jouw tunes wilt storen. Het is natuurlijk heel belangrijk voor Samsung dat ze het geluid dat uit de speaker komt goed isoleren, zodat anderen er geen last van hebben. Dat is, zoals het nu lijkt, juist het unique selling point van deze speakers.

Een slimme bril

Een paar maanden geleden heeft het Koreaanse techbedrijf een app gelanceerd, genaamd Relúmĭno. Die app kan worden gekoppeld aan de Samsung Gear VR headset, en is bedoeld om slechtzienden een scherper zicht te geven. Het bedrijf heeft tegelijkertijd met de S-Ray-speakers ook een bijzondere slimme bril aangekondigd, die specifiek is gemaakt om te gebruiken met de Relúmĭno-app.

Het bedrijf heeft nog niet prijsgegeven hoe de Relúmĭno-bril er uit ziet, maar hij zal er voor zorgen dat de app beter toepasbaar is in het dagelijkse leven.

Samsung zal de speakers van de S-Ray-lijn en de slimme bril tijdens de CES 2018, die volgende week plaatsvindt, presenteren. Ben je op zoek naar een nieuwe hoofdtelefoon? Check dan deze beste (Bluetooth) koptelefoons van het afgelopen jaar.

Reageer op artikel:
Samsung onthult futuristische speakers voor om je nek en slimme bril
Sluiten