Samsung lijkt te werken aan scherm dat uit je smartphone springt

Voor Samsung is het niet genoeg om opvouwbare smartphones te hebben. Het kan namelijk nog unieker, blijkt uit een onlangs opgedoken patent. In dat patent wordt namelijk een smartphone beschreven met een scherm dat omhoog springt. Zo krijgt bijvoorbeeld de resonantie verbeterd worden.

De basis van de nieuwe Samsung-smartphone is nog altijd een buigzaam display, laat de Nederlandse website Let’s Go Digital weten. Het idee achter een dergelijke smartphone is het vergroten van de resonantiekamer, zodat de speakers in staat zijn mooier klinkende muziek te presenteren. De smartphone bestaat dan uit verschillende onderdelen: een een aparte voor- en achterkant, terwijl de speakers, microfoon, camera’s en andere onderdelen daar tussenin geplaatst worden (eigenlijk net zoals bij een normale smartphone dus). De onderdelen worden aan de voorkant vastgemaakt en kunnen ook mee omhoog komen.

Samsung-telefoon
Samsung-smartphonepatent. (Afbeelding: Let's Go Digital)

Samsung-patent toont opmerkelijke smartphone

De grotere resonantiekamer is dus bedoeld voor de audioweergave. De grotere kamer versterkt het geluid en laat het harder klinken; datzelfde effect bereik je ongeveer wanneer je je smartphone bovenop een glas legt, bijvoorbeeld. Soortgelijke technologie zat eerder al in de LG G7 ThinQ.

In het patent wordt verder beschreven dat het scherm is voorzien van eenzelfde plastic laag als op de oorspronkelijke Samsung Galaxy Fold. Sinds de release van de Samsung Galaxy Z Flip gebruikt de Zuid-Koreaanse fabrikant echter iets dat het bedrijf ultradun glas noemt. Mocht deze telefoon ooit in productie gaan, dan is de kans goot dat er dus overgestapt wordt op dat ultradunne glas.

Verder is het opvallend dat het bedrijf melding maakt van een rechthoekig frame. Dat frame is vergelijkbaar met de nieuwe iPhones. Heel vreemd is het nou ook weer niet, aangezien de smartphonemaker de laatste tijd wederom ‘platte smartphones’ maakt (smartphones zonder doorlopende schermranden), zoals de Galaxy Note 20 en Galaxy S20 FE. Mogelijk wil het bedrijf dus afstappen van smartphones met doorlopende displayranden.

Let's Go Digital

Reageer op artikel:
Samsung lijkt te werken aan scherm dat uit je smartphone springt
Sluiten